bandmener

August Mathisen Stubø er 20 år og kommer fra Nøtterøy i Vestfold. Han tar en bachelor i faglærer i rytmisk musikk. Han spiller gitar og er jazz-musiker.

Musikalsk oppvekst
August er ikke den eneste med musikalsk talent i familien. Begge foreldrene er musikere, og musikk har dermed vært en stor del av oppveksten hans. Å komme fra et musikalsk hjem har gjort at han har drevet med musikk hele livet. At faren er gitarist, har også hatt stor innflytelse.

– Faren min er gitarist han også, og jeg begynner å ligne mer og mer på han i spillestilen, så det har nok vært mye inspirasjon derfra.

Det er ikke bare jazz som gjelder for August. Som gitarist er det særlig gitarbasert musikk som vekker oppmerksomheten hans. Da har ikke sjangeren så mye å si. Han hører blant annet på countrymusikeren Brad Paisley og John Mayer som spiller både pop og blues. Men den største inspirasjonen kommer fra en jazzgitarist.

– Det er en gitarist som heter Pat Metheny som jeg er veldig inspirert av. Han er jazzgitarist, men har gjort mye som er på grensen til pop. Det er veldig melodiøs europeisk/skandinavisk jazz.

Selv har han spilt litt forskjellig.

– Jeg spiller mest jazzmusikk, men jeg har spilt litt gospel og popmusikk og. I motsetning til jazz, er ikke gitaren alltid like fremtredende i gospelmusikk.

– Det er en helt annen måte å spille gitar på. Det er mer groovebasert, så gitaren trenger ofte ikke gjøre så veldig mye.

Mange prosjekter på gangauguststubø
I løpet av tiden på UiA har han og en gjeng med musikere satt sammen et band som allerede har rukket å dra på en liten turné. Den varte i fire dager og de holdt tre konserter i Vestfold og Kristiansand. Turnébussen var Konkurrenten, og det hele ble gjennomført på egenhånd.

– Det er noe vi har stelt i stand selv. Fikk smake litt på turnelivet. Det kom ikke så mange folk da, men det var moro for det.

Han både synger og skriver låter, selv om han først og fremst er gitarist. I løpet av
tiden på UiA håper han å kunne lage en plate med selvproduserte sanger. Da med samme bandet som var på turné.

– Jeg har lyst til å lage plate med bandet en gang. Men det tror jeg ikke blir før om et år. Hele settingen er ganske ny, siden vi begynte å spille sammen i høst. Men om et års tid tror jeg låtene har satt seg bedre. Det er dumt å spille inn noe som høres bedre ut om et år. Da vil man jo bare gjøre det på nytt igjen.

Men for øyeblikket er det et annet prosjekt som opptar han. I motsetning til de andre planene er dette i regi av UiA.

– Jeg har et prosjekt som er mitt, det er en jazz-kvartett med mine egne låter. Da spiller jeg med de andre som går i min klasse.

Vil til Oslo
Studiet gjør at August kan jobbe som faglærer innenfor rytmisk musikk, men drømmen er å jobbe som frilansmusiker. For å kunne realisere drømmen vil han til Oslo etter studiene i Kristiansand.

– Jeg har veldig lyst til det hvis det lar seg gjøre. Men det er jo så mange flinke, så det er ikke sikkert at det kommer til å gå. Det kan bli vanskelig. Men jeg tar pedagogikk i tillegg, så etter tre år kan jeg bli lærer, men jeg tror ikke jeg skal gjøre det med en gang. Jeg tror nok jeg skal prøve på frilanslivet først.

Selv om det er hovedstaden som til slutt er målet, skryter han av Kristiansand og UiA. Han mener det er et bra studium med engasjerte lærere og studenter.

– Det er veldig bra musikkmiljø her, særlig på universitetet, for det er lærerne som er de profilerte musikerne i byen. Han håper det vil bli lettere å komme inn i et musikkmiljø i Oslo med bakgrunnen fra UiA. Da har man allerede en solid musikals utdanning. August satser for fullt på musikken, og har masse spennende prosjekter foran seg.

Tekst: Ellinor Eide Send mail
Foto: Pressebilder

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.