Tirsdag 24. januar deltok flere studenter på Agderkonferansen. Blant de påmeldte var tolv UiA- studenter som hadde en litt annen agenda enn de andre deltakerne.

Noen av talentene fikk gleden av å hilse på statsministeren og fortelle ham om talentprogrammet. Fra venstre: Jens Stoltenberg, Nikolai Høibo, Svanhild Breive, Anne- Britt Halonen og initiativtaker bak Talentjakten, Per Andrew Lier. Foto: Dina Møll Schoder

De tolv studentene som er med i talentprogrammet TALK Forum Talentjakten fikk på forhånd beskjed om at de i løpet av konferansen skulle konkurrere i nettverksbygging. Formålet var å fortelle flest mulig om organisasjonen TALK Forum, en møteplass for studenter og næringsliv. Studentene skulle selge inn programmet til ulike næringslivsledere og forsøke å skaffe potensielle sponsorer.

Presentere, kartlegge, «close»

Magnus Krogstad (22) gjør seg klar til konkurransen i nettverksbygging. Foto: Dina Møll Schoder

Magnus Krogstad (22) er en av studentene som deltok i konkurransen. Han syntes oppgaven var spennende, men innrømte at han var litt nervøs.
– Det er ikke hver dag man gjør dette. Likevel har jeg jobbet en del med salg og har derfor forutsetninger for å klare det ganske greit.
Strategien han hadde tenkt å benytte seg av var å introdusere seg selv og Talk Forum. Deretter ville han høre om bedriftene har kontakt med studenter, samt hvor de ansetter fra.
– Planen er å presentere, kartlegge, «close». Jeg vil tro at det er et lettsolgt produkt da de fleste bedrifter ønsker å ha tilgang på dyktige ansatte i fremtiden, sa han før han gjorde seg klar til dyst.

Et mer kompetent næringsliv

Studentene fikk også muligheten til å hilse på statsministeren og fortelle ham om programmet. Stoltenberg med regjering er opptatt av å fremme tiltak som bidrar til å utvikle talenter, og mener det er viktig å fokusere på kunnskapsutvikling.
– Gode ledere er en mangelvare. Det er derfor viktig å satse på ledelsesutvikling. Dette for å utvikle talenter som kan bidra til at vi får et mer kompetent arbeidsliv, sa Stoltenberg.
Han synes Universitetet i Agder har tatt viktige skritt i riktig retning ved å øke antall studieretninger. Blant annet har utdanningskapasiteten for ingeniører økt betraktelig de siste årene. Statsministeren har ved flere anledninger besøkt UiA, og ifølge ham selv har han blitt møtt av entusiastiske og dyktige folk.
– UiA kan på mange måter fungere som et forbilde for andre universiteter, mener statsministeren.

Et beriket nettverk

Magnus Krogstad stiftet flere bekjentskap i løpet av dagen samtidig som han ble to visittkort rikere. Han presiserte at han kun hadde tid til å mingle i én time, noe som tilsvarer et grovt snitt på to visittkort i timen. Likevel fikk han et bedre innblikk i næringslivet i Agder- regionen og hvilke muligheter han har hvis han velger å bli værende etter endt utdanning. I tillegg lærte han at en viktig grunn til at mange deltar på slike konferanser er for å bygge og vedlikeholde nettverk. Selv skal han fortsette å utvide sitt eget nettverk.
– Jeg kommer til å benytte de mulighetene jeg får til å bli kjent med både representanter fra næringslivet og medstudenter. Det første nettverket jeg må jobbe for å få opp er imidlertid det trådløse nettverket på hybelen min, røper 22- åringen.

  • Talk Forum: En organisasjon som stimulerer til nettverksbygging mellom studenter og næringslivet i Agder, delt inn i Talk Forum Konferanser og Talk Forum Talentjakten.
  • Talentjakten: Talentprogram for studenter i Agder. Tolv deltakere har på bakgrunn av en intervjurunde hos Manpower blitt plukket ut til å bli bedre kjent med næringslivet i Agder. Les vår tidligere sak her.

Tekst: Cecilie Hovde – cecilie.hovde@unikumnett.no

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.