Skjermbilde-2016-01-03-kl.-15.57.57

Årets nye og ferske utgave av Unikum har ankommet og venter på å bli bladd i.

Unikum finner du i magasinformat rundt om på Campus Kristiansand og Campus Grimstad i tillegg til utvalgte steder. God lesning fra oss i redaksjonen!

Les Unikum her!

– En hilsen fra redaktøren –

Gamle historier får nye sjanser

Et nytt år starter, og for mange av oss er nyttår symbol for håp. Tanken er at det nye året er blankt og rent, og hva enn vi har hengende på nakken, kan vi glemme det hele og begynne på nytt.

Kanskje har du ren samvittighet i visshet om at du gjorde det rette og ytet ditt beste, eller ikke. Kanskje er du målbevisst og motivert for det nye året, eller ikke. Kanskje du er klar over ditt eget potensial og tenker å bruke det, eller ikke. Kanskje har du enorme drømmer eller realistiske forsiktige mål. Det viktigste er å ikke stoppe opp, men fortsette fremover, fortsette å lære og fortsette å vokse. Ikke bare for å få studiepoeng, men for å bli til noe. Og da mener jeg ikke i tradisjonell forstand der «å bli noe» betyr at du har en jobb og en full lommebok. Jobber og lommebøker er fint, men du er et menneske. Å bli noe betyr at du er å regne med, at du kan få mening i hverdagen.

Vi lever i et land der faren for å sovne mentalt i all vår trygghet såvisst er til stede. Den tryggheten så mange mennesker har jobbet så hardt for, gir oss komfort til å snu ryggen til og ikke ta det så nøye. Men mennesket vil lære, vil utvikles.

Hvem vil du være i 2016? Har du meninger om verden du omgir deg med? Vi må jobbe oss fremover, være våkne og stå opp for det vi føler, finner og ser! Vi trenger hverandres hjelp i det nye året.

Les Unikum her!

Det er 15 år siden Unikum startet opp og Targeir Attestog skriver om utfordringene med oppstarten i et intervju med Unikums første ansvarlige redaktør, Torgeir Moen.

Kai Steffen Østensen og Kristian Bakken skriver begge om det svake resultatet til UiAs studentvalg der 82,2% av studentene ikke gav sin stemme. Vi håper du vil la deg inspirere til å delta i de funksjonene UiA har laget slik at studentene kan være med på å forme sin egen utdanningsinstitusjon for seg selv og sine medstudenter. For dere som er interessert i musikk, introduserer Øyvind Holm Lønberg et annerledes kulturelt tilbud på Odderøya i Kristiansand. Et sted med sjarme, historie og kvalitetsopplevelse: Haubitz Hall.

Listen kan fortsette, men det er bedre for deg å utforske på egen hånd. Du har jo allerede magasinet i nettopp i hånden. Jeg håper du vil kose deg med dette første nummeret i 2016!

Vi i Unikum ønsker dere alle et godt, nytt år, et motiverende semester, og oppfordre alle til å ta noen pustepauser inni mellom for å finne fotfestet og sin indre fred, og kanskje revurdere og omorganisere livet.

Les Unikum her!

Drøm videre og finn hvordan du kan gjenkjenne gleden som befinner seg blant små ting, men som kan gi deg oppfriskende og aldri forsvinnende glede.

Smil, ta steg for steg, og ikke minst: Les Unikum!

Med vennlig hilsen
Erika R. Erdös
Ansvarlig redaktør

Les den digitale utgaven av Unikum her!

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.