I starten av et studieår er det alltid mye å få med seg, både for gamle og nye studenter. Det er fester og konserter i alle lokaler man kan tenke seg. Her er et par litt mer bakoverlente forslag, ikke blottet for morro og hardfylla, men en liste skrevet uten bruk av utropstegn.

Generalen café i ravnedalen

Dersom finværet melder seg, burde man ta turen opp forbi Grim, over artillerivollen og inn i ravnedalen. Ravnedalen alene er en av de vakreste parkene i Kristiansand, åpnet av offiseren og botanikk-entusiasten Oscar Wergeland, og inne i en et lite rødt hus midt i dalen ligger Café Generalen. Idét man ser ut over andedammen burde man bestille en av restaurantens hamburgere, utvilsomt en av de bedre burgerne i byen.

Torsdagsquiz på østsia

Dersom du ønsker en atmosfære fylt med likesinnede studenter, uten altfor høy musikk, er quizen på Østsia et sted for deg. Studentbaren i kjelleren på campus arrangerer hver torsdag en fast quiz med en blanding av musikk, bilder og tegneaktiviteter. Det er en fordel å møte opp når arrangementet starter, da utbyggingen av skolen ikke er kommet ned til Studentbaren helt enda.

 

Bøker og kunst på Odderøya

Odderøya ligger sør for kvadraturen i sentrum og har lenge vært et område preget av militær aktivitet. Dette har gitt øya en enorm mengde ubrukte bygg og forlatte bunkere, som nå er overtatt av en rekke forskjellige aktører. En av dem er Antikvariatet, åpent på tirsdag, torsdag og søndager, og full av brukte bøker til rimelige priser. Selv om man ikke trenger noen flere bøker å lese ved siden av faglitteraturen er det verdt å ta en titt.

 

Brukthandelen på Lumber

Som student har man formelig klippekort hos IKEA, hver studentbolig har i alle fall én billy-bokhylle og er man heldig har utleieren allerede installert hybelen med en klumpete sofa fra samme bedrift. Men dersom man ønsker å halvere reisetiden, prisen og mengden studenter man møter mens man er på møbelsalg burde man ta en tur ut til Brukthandelen på Lumber. På en av norges største brukthandler finner man garantert noe spennende til studentboligen.

Sørlandets kunstmuseum

Midt i byen ligger den gamle katedralskolen, for søtten år siden flyttet sørlandets kunstmuseum inn i lokalene og fylte det med kunst fra både lokale kunstnere og utstillinger. Med tre etasjer og en stor café er det noe å gjøre for alle, til og med de som ikke er der for kunsten, men kun for å imponere noen på date.

Den omvendte båt

Studenter er kanskje ikke mest kjent for sitt ekstreme friluftsliv, men turen til den omvendte båt er en tur man kan gå i tøysko og olajakke. Det kan jeg personlig garantere. Turen er rimelig kort, bare fem kilometer unna campus og godt merket. På toppen av den omvendte båt får man oversikt over store deler av regionen, samt havet, pluss at det er en hyggelig liten postkasse du kan skrive navnet ditt i på toppen, og det er jo litt kult.

Tekst: Roar Frivold Skotte

Foto: Mats S. Høimyr, Ine Rossebø Knudsen

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.