#LEDER:

Unikum er en læringsplattform.

En arena der studenter kan utfordre og utfolde seg, samt erfare hvordan det er å publisere egne tekster.  

Som lesere kanskje har merket så har vi et bredt spann av sjangere. Dette fordi jeg ønsker at avisen skal preges av menneskene som er i Unikum. Jeg ønsker at skribenter skal jobbe med skrivingen sin og lære underveis.  

Igjennom studieløpet kommer vi til å skrive utallige oppgaver og fagtekster. Noen av oss vil kanskje også fortsette med det videre i en PhD. De fleste tekstene, om ikke alle, vil aldri se dagens lys. Det er utrolig dumt. Publiseringserfaring er utrolig nyttig. Man lærer mye av å publisere egne tekster. 

Da jeg først begynte som ansvarlig redaktør i Unikum hadde jeg aldri publisert noe. Ikke en kronikk eller et leserinnlegg en gang. Så vidt postet egne meninger på mine sosiale plattformer. Jeg var stresset og redd. Plutselig var det forventet at jeg skulle skrive leder og delta med redaksjonelt innhold.  

 

Les hele utgaven nederst i teksten!

 

Etter ett og et halvt år og 14 utgaver med Unikum i ryggen har jeg lært en del. Jeg kan se tilbake på egne artikler jeg har publisert og ikke huske at det var jeg som skrev de. Jeg har blitt så mye tryggere. Det ser jeg på som en kjemperessurs, en ressurs som jeg kan ta med meg inn i studiene og arbeidslivet.  

Studentavisen er kanskje ikke et anerkjent tidsskrift, men det er faktisk skummelt å publisere noe uansett, om man aldri har gjort det før. Da er dette et greit sted å begynne.  

Vi i Unikum har startet opp en fagspalte alle studenter kan sende inn bidrag. Mer info på side x i papirutgaven. Ta kontakt ved spørsmål. 

Forfatter

, , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.