#LEDER: Hva er viktig?

 

4 av 10 voksne ville valgt et nytt studie om de kunne valgt om igjen. Dette kom fram i en undersøkelse fra direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Likevel er det mange studenter som føler seg alene i det å ha valgt feil. Du er ikke alene. Tusenvis av studenter står i samme situasjon hvert år.  

 

Mange velger studieretning basert på interne og eksterne forventninger til seg selv. Det er viktig å ta runder med seg selv om hvorfor man tar valgene man tar. Forventninger styrer oss i større grad enn vi skulle ønske. Jeg har erfart det flere ganger selv. Det er helt normalt.  

 

Les hele papirutgaven nederst i saken!

 

Det jeg har opplevd derimot, via dialog med arbeidsgivere og erfarne arbeidstakere, er at hva du har studert ikke alltid er like viktig som vi skulle tro. Se bort ifra beskyttede titler som sykepleier, advokat etc, her er det andre rammer som teller. Er drømmen å bli lege, så er jo veien dit tydelig. For oss som ikke helt vet hva vi vil jobbe med, er det å ha akademisk erfaring, i form av en grad, viktigere enn akkurat hva vi har studert.  

 

I stedet for å overtenke og stresse over hvilken utdanning som gir deg den «riktige» eller «godt betalte» jobben, vil jeg oppmuntre deg til å følge magefølelsen. Det er viktig å studere noe du trives med. Om du trives vil hele studieopplevelsen føles lettere, og man tar til seg kunnskap bedre. Det er bedre å ha en grad i noe du liker enn å sitte igjen med en halv grad av noe du egentlig ikke likte, men trodde var fornuftig.   

 


Unikum 06 August NETT

Authors

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.