Gratulerer så mye til Kristin Åsnes Moan og Fredrik Flotve som vant forside konkurransen!

#LEDER:

“Er det noen som ikke skal snakke på vegne av reindriften, så er det du Terje Aasland. Det er ingen andre som er mindre egnet til å snakke på vegne av reindriften enn akkurat du. Så du kan ikke ta de ordene i din munn, hva du tror reindriften er opptatt av, for det er ganske klinkende klart, at du ikke har lyttet til eller vært litt interessert engang på femhundre og femte dagen av menneskerettsbrudd.»  

Verden funker på en så utrolig merkelig måte, noen sammentreff virker for gode til å være sanne, og forsatt skjer til fra tid til annen. Jeg er i praksis og underviser samfunnsfag hvor vi nå snakker om samer, og jeg undrer meg over hvordan jeg kan aktualisere det og engasjere elevene mine om temaet.  

Og så skjer Fosen-demonstrasjonene. Jeg følger notorisk med, og jeg merker at mine elever er engasjerte om tematikken som blir diskutert. Men jo mere jeg følger med og leser meg opp, jo fortere innser jeg at jeg ikke bare følger med for undervisningutbyttet, men fordi jeg føler med dem. Og så ser jeg klippet, hvor en av demonstrantene møter og snakker med olje-og energiminster Terje Aasland som fører til det overnvente sitatet.  

 

Hele utgaven kan leses nederst i saken.

 

Og endelig er det noen som sier det jeg føler mange tenker: 

Er det noen som ikke skal snakke på vegne av denne saken, er det deg, Herr politiker.  

Hvordan kan det være, at politkerne som er folkevalgt og fått ministerstillinger som dekker forskjellige departementer ikke har kunnskapen innenfor disse feltene? Eller, kanskje de har det, men det rett og slett ikke kommer frem? Jeg søker litt inne på regjeringens sider og finner ut av at mange politikere innenfor ministerstillinger faktisk ikke har hatt jobb innenfor disse feltene selv. Men forsatt har de ansvar for avgjørende beslutninger og handlinger innenfor disse områdene.  

Dem som sitter i maktposisjon har ikke nødvendigvis kompetansen til det. Nesten litt sånn «er en fordel, men ikke et krav». Er ikke det litt merkelig å tenke på? 

 

Forfatter

, , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.