Smittetallene har steget voldsomt, og flere steder i Norge er nå rødt. Derfor iverksettes disse tiltakene. Tiltakene oppmuntres nasjonalt. 

Regjeringens nettside oppdateres med denne meldingen fra Erna Solberg: – Min beskjed til det norske folk er: Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Sammen kan vi snu den skumle utviklingen i smittetallene, men det krever at vi alle er med på en skikkelig dugnad de neste ukene.

 

Kort oppsummert ser tiltakene slik ut:

– Alle skal holde seg mest mulig hjemme, altså begrense sosial kontakt. 

– I private hjem, hager og hytter skal det ikke være mer enn fem gjester i tillegg til husholdning – dette gjelder ikke barnehager- eller barneskolekohorter. 

– Unge og voksne mennesker som ikke har holdt en meters avstand bør holde to meters avstand til folk i risikogruppen. 

– Unngå innenlandsreiser. Unntak er tilstede, se regjeringens nettside. 

– Alle universiteter, høgskoler og fagskoler skal vurdere om de i perioden fremover kan redusere undervisning og annen aktivitet som bidrar til økt mobilitet, blant annet press på kollektivtrafikken. 

– Videregående skoler og ungdomsskoler må forberede seg på at tiltaksnivået kan bli rødt, dersom smitten stiger ytterligere. 

– Grense på inntil 20 personer på private sammenkomster på offentlige steder og i leide lokaler og 50 personer på innendørs arrangement uten fastmonterte seter. Innendørs kan det være inntil 200 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. Endringen iverksettes midnatt, natt til mandag 9. november. 

 

Hold deg oppdatert på endringene hos regjeringen.no. 

 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.