Da deLillos entret scenen lørdag kveld vitnet lyset og sceneriggingen allerede om at det kom til å bli en flott musikalsk aften. De fem bandmedlemene viste musikalsk teft og et enormt gitartalent.

STILFULL LEKENHET: deLillos lekte med sine musikalske talenter i Kilden lørdag. Foto: Marit Grimsrud

For de har gjort dette så mange ganger før. Likevel låter ikke alt som gamledager. Bandet har selv uttalt at de ønsker å spille mer gitar, og det høres i Kilden der de med stort hell skifter lekent mellom kassegitar og elektrisk variant. Utallige ganger. For å kunne klare dette skiftet såpass ofte kreves timing og erfaring. Det er tydelig at deLillos har begge.

Og tonene som strømmer ut av gitarene er ikke noe mindre imponerende. Gutta serverer både gamle klassikere slik som “Nitten åttifire”, “Tøff i Pysjamas” i tillegg til at de spiller mye fra sitt nye album Vi er på vei, vi kanke snu. Det høres at de er fornøyd med den nye innspillingen. Og gitartalentene viser seg ekstra godt i lengre instrumentale sekvenser, slik som i blant annet låta “Om og om igjen”.

Publikum er engasjerte men samtidig årvåkne, de lytter på deLillos premisser. Kommer det en uventet gitarsolo gir de umiddelbart respons. Og de ler med musikerne i deres tørvittigheter fra scenekanten. For de er der helt og fullt for et band de har så tro på, og er så trofaste mot. Slik sett er det godt at konserten finner sted i nettopp Kilden. Konsertssalen med sin vanvittige akustikk skaper et seriøst bakteppe, noe som setter sitt preg på både utøvere og tilhørere. Det er tydelig at det står respekt for denne salen i begge ender.

Det vises også godt at begge koser seg. Bandmedlemmene serverer en rekke ekstranumre og smiler fornøyd mot slutten av de lange, flotte to timene de har stått der oppe og servert nostalgisk musikk. Når kvelden avsluttes med “Neste sommer” kan man ikke si annet enn at deLillos har klart å gjøre det de kom hit for. Vise at de fortsatt er på vei med sine gitartalenter og at det er alt for tidlig å snu. Nostalgien lenge leve.

• Sted: Kilden, konsertsalen, Kristiansand
• Når: 13. oktober 2012
• Hva: deLillos

Tekst:

Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no
Jørgen Johansen – jhjohansen@hotmail.com

Foto: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.