En ny utgave av Unikum er ute nå. Papiravisen kan du finne på campus og på andre utvalgte steder.

Pdf versjonen kan du laste ned her!

– Et par tanker og ord fra redaktøren –

Pust. Pust uten skam!

Jeg er sikker på at du på et eller annet tidspunkt i livet, som en godt opplyst tidligere Disney-prinsesse, har ventet på at planetene skulle stille seg på linje! Et øyeblikk der din sjelevenn kommer mot deg, i sakte film, glødende, og alt ville vært i boks og dere ville leve lykkelig alle deres dager.

Og gutta forestilte seg kanskje den perfekte kvinne; vakker og sexy og glup og huslig og naughty og fornuftig, og uten følelsesmessige berg-og-dalbaner.

Er dette realistiske forestillinger? Og hvis de er det, vil vi alltid være i stand til å holde øynene på vidt gap og stå klar til å omfavne dette herlige deilige henrivende øyeblikket? Ole Håvard har svaret og deler det gjerne med deg, du romantiske og idealistiske sjel.

Vet du hvordan TISA-avtalen vil påvirke deg? Hva betyr det at det gjøres lettere å privatisere offentlig sektor, eller det faktum at multinasjonale selskaper vil bli foretrukket over lokale tilbydere? Høres det ukjent ut?

Kristoffer vil forklare følgene av denne katastrofale avtalen.

Hvordan kommunistisk tankegods har virket inn på kvinners kår i Romania beskrives av Adelina og Letitia, etter en sammenligning med erfaringer som utvekslingsstudenter i Norge. Vi blir i Romania litt lenger og finner ut mer om avdelingen for skandinavisk språk og kultur på Babes-Bolyai University, Cluj-Napoca.

Å nyte livets små gleder og leve i nuet er noe du burde vurdere heller enn å leve forvente at fremtiden skal åpenbare seg nådig og spre lykke/suksess over en ukrydret tilværelse. Les oss, og la våre skribenter dele sin kunnskap med deg, ta imot våre åpenbaringer med åpne armer og la dem drysse bevissthet og sarkastiske safter på vårens euforiske livsglede.

– Erika Ramona Erdös

Last ned den siste utgaven av Unikum!

Tekst: Erika R. Erdös & Helen Mehammernett@unikumnett.no
Foto/Illustrasjon: Michael Bowen (Untitled fra 1960) – nett@unikumnett.no

Forfatter

, , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.