«Det e’kje slik at du ikkje hev ein bestevenn» – og denne høsten ser Odd ut til å bli min. I alle fall gjennom høytalerne.

Ett år etter braksuksessen «November» slår telemarkingen til med et nytt sterkt høstalbum. Denne gangen er det NRK-serien «Vaffelhjarte» han lager musikk til. Serien er basert på Maria Parrs bok med samme navn, og kan vel sies å være tilpasset et noe yngre publikum. Likevel er ikke dette noe som preger skiva ytterligere.

Odd kan det å lage musikk for familieserier, og han gjorde en solid jobb da han satte toner til julekalenderen «Jul i svingen» noen år tilbake. Han slurver heller ikke denne gangen, og klarer å beholde sin egen særegne stil. Melodien og tekstene får vise seg frem uten overdreven bruk av entusiastisk barnekor og teatralske lydeffekter. Takk og lov. Dette gjør at en hardbarka Nordstoga-entusiast som meg selv kan puste lettet ut, lene meg tilbake og nyte det nye albumet.

Ett av høydepunktene er tittelsporet «Bestevenn». Låta er så vakker at man virkelig kjenner en behagelig ro langt inn i sjela, mens stå-pelsen formerer seg på armen.  Jeg vil også trekke frem «Var det Inger», «Morgondagen Blå», «Ein farfar i livet» og «Jonsokdans» som sterke bidrag. Når nesten hele platas repertoar er nevnt skal det sies at de resterende ligger hakk i hel. Stemningsfulle melodier, en dose melankoli, folkemusikk blandet med americana-sjangeren og noen perler av selvskrevne tekster. Odd Nordstoga står for soundtracket til min høst! I år igjen.

Terningkast: 5

 

Tekst: Mari Torsholt – mari.torsholt@unikumnett.no

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.