Terningkast: 5

Sted: Kilden

Dato: 30/10-20

Tid: 18:00-19:20 & 20:00-20:20

Hele Norges Odd har tatt seg turen til Kristiansand, nærmere sagt: Kilden. Med «utsolgt» på arrangementet og korona på dagsorden er det ikke riktig klokt å vite hva man kan forvente når man går inn i salen. Er det en ting som er sikkert, så er det at hele risikogruppa til Covid-19 har tatt seg en fridag og sitter nå i salen og skrur på høreapparatene sine. Er det noe Kristiansands pensjonistforening skal få med seg under denne pandemien, så er det Odd Nordstoga på tur med hans nye album «Fatig ferdamann».

Konserten starter på en fryktelig drømmende måte, hvor du føler at du blir vugget frem og tilbake i en liten tre-jolle imellom fjord og fjell i Hardangerfjorden. Både melodien og lyssettingen oppsummerer det nasjonalromantiske i oss og oppmerksomheten er fanget fra første sekund. Odd Nordstoga hopper lett inn på scenen, med trommeslager og bassist rett i bakkant.

Foto: Unikum

Selve konserten byr på en blanding av musikk og komedie. Nordstoga fremstår lite høytidelig, med lange og korte vitser, hvor noen funker bedre enn andre. Hans fortellermåte, med en god dose dialekt attpå, gir oss atter en gang bevis på at denne mannen er en nasjonalskatt med sitt jordnære og ærlige vesen.

Det bys på tradisjonell folkemusikk, pop- og country og vi møter både banjo, trekkspill, elgitar og synth – for å nevne noen. Å hoppe litt mellom musikkstilene viser seg å ikke være noe problem for denne karen, til tross for at han glemmer en sang på settlisten fremstår resten knirkefritt. På et tidspunkt forteller han en gammel seilerhistorie som nesten varer i 5 hele minutter. Kanskje litt tidslukende, men publikummet ser ut til å elske det. Er det ett ord som beskriver denne konserten, så er det latter!

Sangene viser seg å gi akkurat passe dramaturgi, noe som igjen svarer til vår forkjærlighet for de «norske» og «dramatiske» folkehistoriene. For det er litt sånn denne konserten føles. Som en folkehistorie som bygger seg opp via sangene «det perfekte teater», «Song om kjærleik og forlis» og «dans, dans, dans» for å dra frem noen.

Omstendighetene er som de er, og det gir også grunnlaget for at terningkastet ikke fyker til værs, men heller ei er dårlig. Odd Nordstoga gir oss en kveld med drama, musikalske skatter og mye latter og for det fortjener denne opplevelsen en sterk 5.

 

Skrevet av: Caroline Hansen

Forfatter

,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.