Det er ikkje alltid lett å vite kva ein skal ha til middag, spesielt viss du akkurat har flytta inn i ny hybel og kjøleskapet er tomt. Då er omnsbaka omelett eit godt alternativ. Omeletten inneheld få ingrediensar og lagar seg sjølv i omnen.
Ingrediensar:
Grunnoppskrift omelett
– 3 egg
– 2 dl matfløte
– Salt og peppar
Alternativt fyll
– ¼ brokkoli
– ¼ raud lauk
– 4 cherrytomatar
– Ein neve raspa ost
Slik gjer du:
– Visp saman egg, matfløte og salt og peppar i ein bolle.
– Bland inn det alternative fyllet.
– Hell røra i ein liten til medium stor eldfast form.
– Steik omeletten på 200 grader i 30-40 min.
– Nyt omeletten med til dømes rundstykke og salat.
Tips:
– Som fyll i omeletten kan du bruke akkurat det du vil, det aller meste passar i ein omelett.
– Har du restar av grønsakar eller pasta er dei fine å ha i omeletten.
– Kor tjukk omeletten er vil sei nok om kor lang tid den treng i omnen, tynnare omelettar treng kortare steiketid.