Brente kryddernøtter er ein enkel og billig liten helgekos, som står i still til haustveret ute.
Ingrediensar:
250 g nøtter (usalta)
150 g sukker
1 dl vann
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ss smør
Flaksalt (kan sløyfast)
Slik gjer du:
- Ha nøtter, sukker, vatn og krydder (utanom salt) i ein kjele eller ein steikepanne med høg kant og kok opp på medium varme.
- Rør stadig i blandinga til vatnet har fordampa. Nøttene vil da bli tørre og grå samtidig som sukkeret blir kornete.
- Fortsett å røre til sukkeret igjen har smelta, prosessen tek 10-15 min.
- Når sukkeret har smelta tek du steikepanna av plata og tilsett smøret, rør godt.
- Hell nøttene over på eit bakepapir og eventuelt strø over faksalt.
- Avkjøl og nyt!
Skrevet av: Ingrid Krossbakken