Sliter du med å få meir fisk inn i kosthaldet? Med desse fiskepinnane treng du verken vende deg til Findus eller til fiskebrygga for å få eit innslag av sjømat inn i vekas middagsplanar.
Ingrediensar til 1 porsjon:
- 1-2 fiskefiletar av torsk
- 4-5 ss sammalt kveitemjøl grov
- 4-5 ss griljermjøl / 2 tørre brødskiver
- 1 egg
- ½ ts salt
- ½ ts pepar
- ½ ts tørket timian
Slik gjer du:
- Skjær fisken i passe store «pinnar» og finn fram 3 skålar.
- Skål 1: Bland saman sammalt kveitemjøl, salt og pepar.
Skål 2: Pisk egget.
Skål 3: Knus dei tørre brødskivene til smular/griljermjølet og ha dei i skålen saman med timian. - Vend fisken først i skål 1, så i skål 2 og til slutt i skål 3. Legg fiskepinnane på ein steikeplate med bakepapir.
- Steik dei i omnen på 200 grader i ca. 10 min.
Fiskepinnane serverast her med reve gulrot og heimelaga rømmedressing, men fiskepinnar passar med nesten all slags tilbehør, så her er det berre å trikse og mikse.
Tekst & foto: Ingrid Nordvik Krossbakken