Basisen for pasta carbonara er enklere enn du tror. I utgangspunktet trenger man bare pasta, egg, parmesan og gjerne litt bacon eller skinke. Men hvorfor ikke bruke det man har i kjøleskapet? Spaghetti, penne, fusilli, hvitost, kremost, parmesan, brokkoli, løk, spinat, erter, paprika, skinke, bacon, fløte, rømme, creme fraiche – ta det du har og la pastaen danse i munnen. Jeg gir deg en baseoppskrift, så tar du deg av resten. Deal?
Ingredienser (2 porsjoner)
- Pasta til 2
- 2 egg
- 100 gram bacon, skinke eller lignende
- 1 dl fløte eller lignende (kan sløyfes)
- Ca 50 gram parmesan eller annen ost
- Valgfrie grønnsaker. Gjerne erter, løk og spinat.
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær opp grønnsaker i små biter.
- Kok opp pasta etter anvisning på pakken.
- Stek bacon/skinke og eventuelle grønnsaker.
- Visp sammen egg, ost og eventuell fløte el.
- Hell vann av pastaen og rør inn de andre ingrediensene i pastakjelen.
- Smak til med salt og pepper. Voila!
Tekst og foto: Ine Rossebø Knudsen