Basisen for pasta carbonara er enklere enn du tror. I utgangspunktet trenger man bare pasta, egg, parmesan og gjerne litt bacon eller skinke. Men hvorfor ikke bruke det man har i kjøleskapet? Spaghetti, penne, fusilli, hvitost, kremost, parmesan, brokkoli, løk, spinat, erter, paprika, skinke, bacon, fløte, rømme, creme fraiche – ta det du har og la pastaen danse i munnen. Jeg gir deg en baseoppskrift, så tar du deg av resten. Deal?

 

Ingredienser (2 porsjoner)

  • Pasta til 2
  • 2 egg
  • 100 gram bacon, skinke eller lignende
  • 1 dl fløte eller lignende (kan sløyfes)
  • Ca 50 gram parmesan eller annen ost
  • Valgfrie grønnsaker. Gjerne erter, løk og spinat.
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

  1. Skjær opp grønnsaker i små biter.
  2. Kok opp pasta etter anvisning på pakken.
  3. Stek bacon/skinke og eventuelle grønnsaker.
  4. Visp sammen egg, ost og eventuell fløte el.
  5. Hell vann av pastaen og rør inn de andre ingrediensene i pastakjelen.
  6. Smak til med salt og pepper. Voila!

 

Tekst og foto: Ine Rossebø Knudsen

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.