Den 7 november er det kladdkakedagen – en svensk tradisjon som vunnet mark også internasjonalt. Kladdkake er altså en slags blanding mellom sjokoladekake og brownies, en favoritt blant både store og små. Inviter på kake og kaffe for en pause i eksamenstiden med denne enkle oppskriften!
- 225g smør
- 4,5dl strøsukker
- 4st egg
- 3,5dl hvetemel
- 1dl kakao
- En klype salt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader, smør en springform (24cm i diameter) med smør eller bruk bakepapir.
- Smelt smør i en kasserolle og la svalne mens du blander sammen alle andre ingredienser i en bunke.
- Ha i smøret med de andre ingrediensene og rør om til alt er blandet. Ikke rør for mye, du vil ha så lite luft i deigen som mulig!
- Hell deigen i springformen og sett inn i ovnen i ca. 25-30min. Kaken skal løsne i kantene, men fortsatt være litt løs i midten.
- La kaken svalne helt, gjerne over natten i kjøleskapet før servering.
- Dryss over med litt melis og server med pisket krem, is eller ferske bær!
For å gjøre kaken glutenfri: bruk ca. 5dl glutenfri, lys melmiks
For å gjøre kaken vegansk: bytt ut eggene med 2dl valgfri vegansk melk (f.eks. havremelk) og smøret med vegansk smør (f.eks. melkefri margarin).
Skrevet av: Rebecka Sandbacka