Den perfekte jubileumskake som passer til alle feiringer. Enkel å lage og smaker fantastisk. En veldig populær kake på 17. mai. Du kan tilpasse mengden ingredienser etter hvor mange dere er. Så den perfekte kaka for studentlivet når du ikke vil legge på deg for mye, men samtidig tenker «man lever bare en gang».
Oppskriften er beregnet til fire porsjoner, men om du skal ha til flere kan du bare gange opp. Tid i ovnen kan variere.
Pavlova:
2 eggehvite
150 g sukker
1 ts hvitvinseddik
1 ts maisenna
1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
Krem:
0,75 dl kremfløte
1,5 ss melis
1 ts vaniljesukker
Bær på toppen (kan sløyfes og blande frosne bær inn i kremen)
Valgfritt, f.eks. jordbær, bringebær eller kiwi
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader-Skill eggene. Om du vil lykkes, sørg for det ikke er plomme i hviten.
- Hell oppi litt og litt sukker om gangen og bland til stiv/fast masse
- Slant oppi litt eddik og maisenna
- Bestem størrelse på pavlovaen og smør ut på bakebrett (med bakepapir, ikke gjør noe dumt) slik du vil ha den.
- Senk temperaturen til 100 °C og sett den nederst i ca. 50-60 min
- Den skal nå være sprø utpå og myk inni. Viktig med avkjøling på rist slik at den ikke kondenserer og ødelegger seg selv.
- Pisk kremen, kan bruke vaniljekrem og tilsett bærene på toppen.
- Mulig med sitronsaft til slutten i kremen om du liker det litt surt