Sunn og kun 5 ingredienser? Ja takk!
En lettere kake får du ikke. Ingen tror meg når jeg sier at denne er sunn, eller superallergivennlig. Et godt tips kan være å lage ekstra av peanøttmoussen, så kan du spise av denne mens du venter på at kaka setter seg i kjøleskapet..!
Ingredienser:
- 16 dadler
- 10 spiseskjeer kakaopulver
- 3 dl peanøtter
- Bittelitt salt (kommer an på hvor salte peanøttene er!)
- Litt vann til ønsket konsistens
Karamell:
- 8 dadler
- Litt vann
Peanøttmousse:
- 1 boks kokosmelk – pass på at den står kaldt før bruk (OBS! Den økologiske til Coop/Änglemark er best ettersom den inneholder lite vann. Om en annen type brukes må man bruke flere bokser)
- 2 spiseskjeer peanøttsmør
- 1 spiseskje lønnesirup
Fremgangsmåte:
Kle en liten brødform med bakepapir. Fjern steinene fra dadlene og ha fruktkjøttet i en «food processor». Tilsett kakaopulver, nøtter og kjør til det blir jevnt og begynner å klistre seg sammen. Press blandingen nederst i brødformen.
Karamell:
Fjern steinene fra dadlene. Ha fruktkjøttet i en food processor med og ta i litt og litt vann til du får en tyktflytende karamell. Hell over i brødformen over bunnlaget.
Peanøttmousse:
Grav ut det harde topplaget fra kokosmelkboksen (om du bruker coop/änglemark sin blir det kun en spisesje eller to igjen med vann i bunnen. Denne kan drikkes eller brukes i smoothie etc!) og ha i en «food processor». Tilsett peanøttsmør og lønnesirup og kjør til du har en helt jevn mousse. Juster smak eventuelt med litt mer lønnesirup om ønskelig. Ha moussen over karamellen og sett kaldt i noen timer.
Denne kaka bør stå i et par timer i kjøleskap for at peanøttmoussen skal bli fast!
Tekst & foto: Marthe Elden Wilhelmsen