vegansk søtpotetsuppe

Føler du for en utfordring i januar? Bli med på veganuary og spis vegansk
Her er tre oppskrifter til studentvennlige priser, for å komme i gang. 

Varmende søtpotetsuppe 

En søtpotetsuppe med ingefær og kokos som varmer i vinter!
For 4 porsjoner: 

  • 1 middelsstor søtpotet 
  • 250ml kokosfløte  
  • 3-5dl vann 
  • 1 terning grønnsaksbuljong  
  • Ca 2cm raspet ingefær (eller ca 2ss ingefærkrydder)
  • 1ts spiskummen
  • Chili etter smak  

Kutt opp søtpotet i små terninger og kok opp med buljongen. Ta vekk halvparten av vannet når poteten er blitt myk, etter ca. 10-20min, bruk en stavmikser og miks til en puré. Tilsett kokosfløten og krydderne og la stå på middelshøy varme i noen minutter. Hvis du vil ha litt mer hette i suppen kan du ha i litt chili! 

Spis gjerne med krutonger, krutonger kan du enkelt lage selv gjennom å kutte opp brød i terninger å steke i olje på høy varme.  

 

Tacotirsdag 

Veganer eller ikke, denne tacoen må du bare prøve! 
For 4 porsjoner:  

  • 2 bokser svarte bønner  
  • 1 pose tacokrydder  
  • 4 store tomater 
  • 1 rødløk  
  • 1 avokado  
  • 2 fedd hvitløk  
  • Salat  
  • Olje til å steke i  
  • Nachos og/eller tortillas  

Kutt løk og hvitløk, og stek sammen med bønnene i olje. Kutt tomatene og ha i sammen med tacokrydder og litt vann. La stå på middelshøy varme i 10-15 min. Spis med salat, avokado og nachos og/eller tortillabrød 

vegansk taco
Foto: Rebecka Sandbacka

 

Sjokoladepudding  

  • 2 ss chiafrø  
  • 2dl kokosmelk (bruk den hvite kremen som samles øverst i boksen) 
  • 1 ss kakao  

Bland alt godt sammen og sett inn i kjøleskapet i minimum 3h, men gjerne over natten. Spis med ferske bær og nøtter.  

vegansk sjokoladepudding
Foto: Rebecka Sandbacka

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.