Føler du for en utfordring i januar? Bli med på veganuary og spis vegansk!
Her er tre oppskrifter til studentvennlige priser, for å komme i gang.
Varmende søtpotetsuppe
En søtpotetsuppe med ingefær og kokos som varmer i vinter!
For 4 porsjoner:
- 1 middelsstor søtpotet
- 250ml kokosfløte
- 3-5dl vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- Ca 2cm raspet ingefær (eller ca 2ss ingefærkrydder)
- 1ts spiskummen
- Chili etter smak
Kutt opp søtpotet i små terninger og kok opp med buljongen. Ta vekk halvparten av vannet når poteten er blitt myk, etter ca. 10-20min, bruk en stavmikser og miks til en puré. Tilsett kokosfløten og krydderne og la stå på middelshøy varme i noen minutter. Hvis du vil ha litt mer hette i suppen kan du ha i litt chili!
Spis gjerne med krutonger, krutonger kan du enkelt lage selv gjennom å kutte opp brød i terninger å steke i olje på høy varme.
Tacotirsdag
Veganer eller ikke, denne tacoen må du bare prøve!
For 4 porsjoner:
- 2 bokser svarte bønner
- 1 pose tacokrydder
- 4 store tomater
- 1 rødløk
- 1 avokado
- 2 fedd hvitløk
- Salat
- Olje til å steke i
- Nachos og/eller tortillas
Kutt løk og hvitløk, og stek sammen med bønnene i olje. Kutt tomatene og ha i sammen med tacokrydder og litt vann. La stå på middelshøy varme i 10-15 min. Spis med salat, avokado og nachos og/eller tortillabrød.
Sjokoladepudding
- 2 ss chiafrø
- 2dl kokosmelk (bruk den hvite kremen som samles øverst i boksen)
- 1 ss kakao
Bland alt godt sammen og sett inn i kjøleskapet i minimum 3h, men gjerne over natten. Spis med ferske bær og nøtter.