drag_300_cmyk

Navn: Saif Khan
Alder: 35
Utdannning: Master i økonomi, nå drama årsstudium
Jobb: Scenekunstner, hjelpelærer i strategi
Sivilstatus: Singel

Hvordan uttaler man navnet ditt?
Det skrives Saif men ’ai’ er ’æ’ på latin som er brukt for oversettelsen, så «Sæf». Eller «Sæff» som de fleste kaller meg.

Sørlandet
Jeg har vokst opp for det meste i Oslo, bodd litt rundt om i landet, også i Pakistan fra jeg var 11 til 16 år. Kristiansand har spiret seg skikkelig på meg, mye mer enn jeg hadde sett for meg, så det kommer til å bli vanskelig for meg å forlate Sørlandet. Det er jo her jeg har fått tatt ferdig masteren min i økonomi, og utfoldet meg i dans, på teaterscenen på skolen og fått underholdt i private arrangementer utenfor skolen.

Studentliv
Det vanlige studentlivet passet ikke for meg med fylleturer til Danmark og vanlige fyllefester i helgene. Det kan godt være fordi jeg er eldre enn de fleste andre studenter, og ikke er glad i å drikke. Etter hvert så begynte jeg å danse swing gjennom KSI, og senere entret jeg salsamiljøet i Kristiansand. Da husket jeg hvor mye jeg elsket å danse, og «showe» foran mennesker. Så det har for det meste blitt mye dans siden da med andre studenter og lokale sørlendinger.

påfirbavb

Hvorfor drikker du ikke?
Dette er et spørsmål jeg ofte får. Jeg er jo ateist så det er ikke av noen religiøse grunner i hvert fall. Det er heller ikke grunnet trening, som folk tipper mest. Jeg syntes bare det ikke er så morsomt. Folk drikker gjerne for å miste hemninger og for å tørre slippe seg litt løs virker det som. Jeg har egentlig ikke så mange hemninger å miste, også synger, danser, prater og ler jeg med nye mennesker uansett. Alkoholen får bare en sløvende effekt på meg med en kjip dagen derpå. So, no point.

Når du skal ha det gøy da?
Som nevnt tidligere elsker jeg å danse, helst lidenskapelig og dirty, med mest mulig show. Prøver å sette sammen et dansecrew i blant når jeg skal ut på byen, det er da jeg koser meg mest på dansegulvet. Har også hatt sang-og-dans-fest, med å samle sang- og danseglade rundt en piano, for allsang og dans mellom sangene. That´s how I roll.

Underholdning/showbiz
Privat så underholder jeg på bursdagsfester og utdrikningslag, med dans, sang og med morsomme kostymer. Har noen figurer som vil vise seg litt frem på scenen. Sassy Fox har allerede fått underholdt litt og fått mye god respons, så henne kommer dere kanskje til å se litt av fremover. Det er også en vampyr som heter Suckula, han har en historie han vil gjerne fortelle, det er nok mulig at han gjør det om ikke alt for lenge. Figurene kommer litt av seg selv, og noen ganger fulgt med egne sanger. Har også noen flere ideer på lur, noen av dem ganske rampete og noen litt bisarre. Jeg har også blitt lovet en hovedrolle i et stykke som forhåpentligvis skal gå på Kilden. I skolesammenheng så har jeg selvfølgelig også vært med på storproduksjon før jul med hele klassen siden jeg studerer drama dette året. Vi som går drama har også jevnlig mindre forestillinger som vises fram i G-bygget på skolen.

Livsfilosofi
Ærlighet til deg selv og andre, og bruk tiden din på ting som betyr noe for deg.

påfornavn

Musikk
Musikaler
Michael Jackson
Prince
Pussycat Dolls
Elvis
Ray Charles
Guns n Roses
Rihanna
God funky dansbar musikk

Inspirasjon
Vakre, talentfulle mennesker med en god dash positive-madness er det som inspirerer meg. Det beste er når kombinasjonen kommer sammen, da spreller kreativiteten av veggene uten noen anstrengelser.

Sportdance_300_cmyk
Er noen som mener at jeg er en treningsnarkoman, er kanskje litt sannhet i det for jeg føler meg ikke helt vel når jeg ikke har fått trent. Går for det meste på Spicheren og trener styrke. Liker best å trene mine egne rutiner som jeg lager selv. Begynte med en liten treningsblogg/fb-side der «Supertights», fikk beskjed at den var for drøy for Spicheren så har ikke lagt ut noen videoer der på en stund hehe. Får lage noen morsomme videoer nå som sola begynner å komme frem da ;) Er også medlem i den lokale thaiboksing-klubben Oksa, kunne vært flinkere til å være der da, har lovet meg selv at jeg skal dit neste mer fra mandag. Har også nylig begynt med parkour på Samsen gjennom Agder Parkour, det er kjempegøy. Akrobatikk er også noe jeg syntes er gøy. Bortsett fra det så jogger jeg i blant og prøver å bruke sykkelen mest mulig til transport, sykler selv litt lengre turer som til Søgne når jeg skal besøke noen. Det er mye gratis og god trening bare der.

Drømmer
Vil bruke masteren min til å finne en god stabil jobb. Også vil jeg kunne drive med scenekunst vedsiden av og videreutvikle de forskjellige figurene som har lyst til titte frem og si hei til folk.

Ord til studentene
Det er lett å bli drevet med de aktivitetene som allerede er etablert. Prøv heller å skape noe selv og eksperimenter litt, det er nå dere har tid til det, i tillegg så kan det være mye lettere å finne «accomplices in crime» til disse ideene i en setting som her på UiA. Kan hende at dere kommer på noe dere kan ta med dere videre i arbeidslivet, eller i verstefall kan dere ha det utrolig morsomt.

Tekst: Erika Erdös Send mail
Foto: Kristian Tyse Nygård – Send mail

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.