Fra og med mars skal det ikke lengre være mulig å parkere gratis ved campus Kristiansand.

Det skriver UiA på sine nettsider.

Det er godt over et år siden universitetsstyret, med støtte fra Studentparlamentet, vedtok at det skal koste ti kroner dagen å la bilen stå på universitetet parkeringsplass. Ordningen som innføres vil være lik den som allerede er på plass i Grimstad.

– Hovedprinsippet blir at alle skal betale. Også toppledelsen, om noen skulle lure på det. El-bilene skal også betale som andre biler. Det vil koste 10 kroner å stå parkert i 14 timer – og ingen skal stå parkert lenger. Handicap-parkeringen fortsetter som før, med offentlig godkjent bevis. Brekker du beinet eller er midlertidig bevegelseshemmet, sjekk med Tilretteleggingskontoret om du kan få midlertidig tillatelse, skriver universitetet på sine nettsider.

Det er Europark som har vunnet anbudet om å drifte parkeringsavgiften, samt dele ut parkeringsbøter. Det varsles en strengere ordning, hvor også kreativ parkering blir straffet.

– Bare parkering innenfor oppmerkede felt, andre får gebyrer. Inntektene går for øvrig ikke i Europarks lommer – men inn på egen UiA-konto. Europark får ikke bonus for å skrive ut mange gebyrer, presiserer UiA.

Når du har betalt for en dag, kan du kjøre av gårde og komme tilbake samme dag uten å betale en gang til. Men reiser du til Campus Grimstad må du betale der også.

Det blir satt av et større felt for gjester og korttidsparkering på de to øverste radene mot sverd-monumentet. Her blir satsen 20 kroner per time.

Tekst: Matias Smørvik
Foto: Elisabeth Rafshol

Andre saker om parkeringsavgiften:

Leder: – Lurer du på hvorfor du snart må betale for parkering på campus og ved studentboligene? Det er det nemlig dine medstudenter som har kjempet gjennom.

STA: Parkeringsavgift, kombinert på med en tidsbegrensing for hvor lenge man kan stå parkert, er et av flere viktige parkeringspolitiske virkemidler for at bilføreren tenker gjennom valget mellom å kjøre egen bil eller å ta kollektivtransport.

Innfører parkeringsavgift ved studentboliger

Forfatter

Latest Posts from Unikum

3 Comments

  1. […] [ 13.02.2018 18:37 ] Parkeringsavgift snart på plass Nyheter […]

  2. […] [ 13.02.2018 18:37 ] Parkeringsavgift snart på plass Nyheter […]

  3. […] også: Parkeringsavgift snart på plass Parkeringssagaen Parkeringssagaen del […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.