Vi kjem nok til å opphalde oss mykje ute denne påska, og kva er vel betre enn å nyte litt påskegodt i vakre omgjevnader? Vi kryssar fingrane for fint ver!
Ingrediensar:
2 egg
2 dl sukker
124 g smør
1 dl mjølk
3 ½ hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts malt kardemomme (kan sløyfast)
&
Aluminiumsfolie
Appelsin
Slik gjer du:
Lag røra før du dreg på tur.
1. Visp saman egg og sukker til eggedosis
2. Smelt smør og ha det oppi eggedosisen saman med mjølka
3. Bland inn dei tørre ingrediensane
4. Hell røra i ein tett pose eller på ei flaske
5. Skjær av toppen på ein appelsin og bruk ein skje til å få ut innmaten
6. Ha røra i appelsinskallet, til ca. halvfullt skal
7. Sett på toppen av appelsinskalet, og pakk heile appelsinen inn i aluminiumsfolie
8. Legg den pakka appelsinen på glørne i bålet og la den steike i ca. 20-25 min
Tips:
Legg til 2 ts kakaopulver for sjokolademuffins
Gjer klar appelsinen før du dreg på tur
Topp gjerne muffinsen med litt ekstra sjokolade, eller anna godt!