Da var sommeren over og skoler og universiteter er i gang igjen! Det er mye å tenke på som ny (og gammel) student, så her har du noen podder som kan hjelpe deg igang igjen etter ferien. 

 

Student på UiA 

Er du student på UiA (noe jeg tipper du er siden du har tittet innom studentavisa), er denne podden et must! Jeg skulle ønske det fantes et liknende tilbud da jeg selv begynte å studere, for her får du svar på så godt som alt du måtte lure på om det å være ny i byen og ny på UiA. Eirill og Christina har godt humør, er uformelle og deler gladelig av sine egne erfaringer som studenter, samboere i kollektiv osv. I de nyeste episodene som leder opp til studiestart blir det spesielt lagt vekt på hva det er lurt å pakke med seg, hva man bør gjøre når man har kommet frem til studiestedet, hvordan det er å bo i kollektiv og masse annet lurt man bør vite som ny student. I tidligere episoder snakker de også om blant annet studentforeninger, forskjellige studieretninger på UiA og hvorfor man bør velge dem. Kanskje finner du inspirasjon til neste år om ikke studiet du begynner på nå falt helt i smak? 

 

Podkasten om akademisk skriving 

Én ting er sikkert som student: du må bruke akademisk skriving. Det kan være en overgang fra slik man er vant til å skrive innleveringer fra videregående. Med denne podkasten kan du bli en bedre student mens du jogger, vasker huset eller sitter på bussen. Podkasten om akademisk skriving er et samarbeid mellom bibliotekene ved Universitetet i Stavanger, Høgskolen i Østfold og Nord Universitet, og prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket. Her får du med andre ord kvalitetskunnskap om akademiske ord og begreper, effektiv studering og skriveprosessen. 

PS: Trenger du hjelp med akademisk skriving har UiA et godt tilbud som heter Skrivestua! 

 

Studentopplysningen  

Studentopplysningen er en podcast fra StudentTorget.no, enda et nyttig sted man kan finne informasjon om alt som har med studier å gjøre. Dette er en podcast av studenter for studenter, for ingen vet vel mer om studenttilværelsen enn studentene selv! Podden tar opp alt fra studentlivets økonomiske utfordringer til sex og samliv, og alt som har med karriere og utdanning å gjøre. Programlederne er Emilie, Eline og Synne, og målet deres er å opplyse om problemer og temaer som er viktig for studentene, og de tar oss gjennom det på en lettfattelig og nysgjerrig måte. Også disse har besøk av viktige og interessante eksperter og stiller viktige spørsmål som «Hvorfor er skattemelding så skummelt?» og «Hvor viktig er det egentlig med karakterer når man skal på jobbintervju?».  

 

Dine penger – pengerådet 

 

Det er ingen hemmelighet at det dessverre er vanlig å ha trang økonomi som student. I disse dager er strømmen på Sørlandet rekordhøy, og både bensinpriser leieprisene bare øker. Hva kan man gjøre da for å ikke gå helt konkurs? Dine Pengers Andreas Fredriksen og økonom Hallgeir Kvadsheim kjent fra Luksusfellen gir deg gode konkrete tips for å få romsligere økonomi i Norges største økonomipodkast! Her får du svar på alt du måtte lure på om studielån, BSU, feriepenger og forsikringer, pluss litt til. Hallgeir deler også sine beste tips for at du skal slippe å være med i neste episode av Luksusfellen. 

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.