Høsten setter inn nådestøtet, dagene blir kortere, og vi er på vei inn i mørkere måneder (fysisk, ikke metaforisk håper vi). Mørke tider og Halloween blir ofte denne måneden assosiert med skumle ting, og det er det mer enn nok av i denne månedens podunivers! Gled deg til gåsehud og søvnløse netter hvis du tør. Kanskje det er lurest å sove med lyset på (med mindre din største frykt er strømregningen)? 

 

Real Ghost Stories Online 

Ryktene sier at dette skal være den beste podcasten for spøkelseshistorier der ute. Podcasten er ferdig med gamle klisjeer om zombier, vampyrer, hekser og varulver – her får du «the real deal» i følge dem selv. Spøkelseshistoriene som fortelles i denne podcasten er nemlig egenopplevde av lytterne selv, og til og med DU kan sende inn din egen historie om du har opplevd noe skummelt og mystisk. Tony Brueski tar deg med gjennom historier fra virkeligheten om spøkelser, demoner, hjemsøkte hus, besettelser, skyggefolk og andre overnaturlige ting som garantert vil gi deg gåsehud. 

 

Avhørt 

Avhørt er en podcast det har stormet en del rundt den siste tiden, nettopp fordi den tar for seg unike og dagsaktuelle krimsaker, som f.eks. drapet på Jonas Aarseth Henriksen. Det spesielle i akkurat den saken, er at han selv var gjest i podcasten før han ble drept, som naturlig nok har satt fart på lyttertallene. I podden møter du også andre spennende gjester relevant til andre krimsaker, samt et innblikk i saker som Arina på Tinder som lurte John trill rundt, norske rikinger som flytter til Sveits, hunden Bob som ble dømt til døden og torpedoen som fikk penger av Kjell Inge Røkke for å fjerne en plagsom finansmann. 

 

Ghost Hunter Advice 

Har du noensinne lurt på hvordan det er å jakte på spøkelser? Hva slags utstyr trenger du? Hvor skal du lete? Hvordan får du adgang til steder å utforske? I denne podcasten får du svar på alt dette fra Tanner Ruteldge, en veteran innen spøkelsesjakt med hele 20 års erfaring. Han er også lisensiert privatetterforsker. Tanner svarer på spørsmål fra lytterne, som hvordan kan man kommunisere med ånder og hvilke feil man absolutt bør unngå, intervjuer eksperter, og deler gladelig av egen erfaring og spøkelseshistorier. 

 

Spirits  

Dette er en podkast om mytologi, legender og folkeeventyr. Spirits har dobbel betydning her: spirits, som i ånder, og spirits som i sprit. Vertene Amanda McLoughlin og Julia Schifini drikker nemlig alkohol mens de diskuterer historier og karakterer fra forskjellige steder, tidsepoker og kulturer over hele verden. Det er god stemning med litt godt i glasset, men aldri så mye at de mister tråden og at det blir rotete. Du får følelsen av å sitte og ta et glass vin med gode venner mens dere diskuterer hekser fra Jamaica, greske guder og urbane legender. Amanda og Julia inviterer støtt og stadig gjester som er eksperter på sine områder, og de har også filmkvelder der de ser filmer som Halloweentown, Scooby Doo, Godzilla og The Mummy. 

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.