Foto: Unikum, UiA, Spotify

Velkommen tilbake alle gamle og nye studenter! Det nye skoleåret er i gang med alle muligheter det måtte bringe. Håper dere får spennende forelesere, gode venner, spiser digg mat, og ikke minst – koser dere med en podcast i ny og ne. Her er noen favoritter for å kickstarte det nye året!

 

Student på UiA

Er du student på UiA (noe jeg tipper du er siden du har tittet innom studentavisa), er denne podden et must! Jeg skulle ønske det fantes et liknende tilbud da jeg selv begynte å studere, for her får du svar på så godt som alt du måtte lure på om det å være ny i byen og ny på UiA. Eirill og Christina har godt humør, er uformelle og deler gladelig av sine egne erfaringer som studenter, samboere i kollektiv osv. Du kan også høre om hva det er lurt å pakke med seg til studiestart, hva man bør gjøre når man har kommet frem til studiestedet, hvordan det er å bo i kollektiv og masse annet lurt man bør vite som ny student. I tidligere episoder snakker de også om blant annet studentforeninger, forskjellige studieretninger på UiA og hvorfor man bør velge dem. Kanskje finner du inspirasjon til neste år om ikke studiet du begynner på nå falt helt i smak?

 

Podkasten om akademisk skriving

Én ting er sikkert som student: du må bruke akademisk skriving. Det kan være en overgang fra slik man er vant til å skrive innleveringer fra videregående. Med denne podkasten kan du bli en bedre student mens du jogger, vasker huset eller sitter på bussen. Podkasten om akademisk skriving er et samarbeid mellom bibliotekene ved Universitetet i Stavanger, Høgskolen i Østfold og Nord Universitet, og prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket. Her får du med andre ord kvalitetskunnskap om akademiske ord og begreper, effektiv studering og skriveprosessen.

PS: Trenger du hjelp med akademisk skriving har UiA et godt tilbud som heter Skrivestua!

 

Dine penger – Pengerådet

Det er ingen hemmelighet at det dessverre er vanlig å ha trang økonomi som student. Strømmen er dyr, og både bensinpriser leieprisene bare øker. Hva kan man gjøre da for å ikke gå helt konkurs? Dine Pengers Andreas Fredriksen og økonom Hallgeir Kvadsheim kjent fra Luksusfellen gir deg gode konkrete tips for å få romsligere økonomi i Norges største økonomipodkast! Her får du svar på alt du måtte lure på om studielån, BSU, feriepenger og forsikringer, pluss litt til. Hallgeir deler også sine beste tips for at du skal slippe å være med i neste episode av Luksusfellen.

 

 

Life Hacks med Forbrukerrådet

I denne podden får du tips og triks om både livet generelt og om dine forbrukerrettigheter, for å gjøre deg litt klokere. Som ung er det fort gjort å bli lurt av en slu selger eller en dårlig utleier, og hva skal man egentlig gjøre om el-sparkesykkelen ikke virker eller om ferien ble avlyst? I hver episode er det med en jurist eller fagperson fra Forbrukerrådet som kan mye om temaet vi snakker om. Fast inventar er også en fra veiledningstjenesten deres, som, på grunnlag av de omtrent 50 000 henvendelsene vi får hvert år, kan si en del om hva forbrukere er opptatt av. I en del episoder er det også besøk fra en som ikke jobber i Forbrukerrådet, men som kan litt ekstra om dagens tema – og dermed hjelper til med å holde løftet om å gjøre deg litt klokere. Det er ett tema i hver episode, og målet er å gi deg det viktigste du trenger å vite på 20 minutter.

Forfatter

, , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.