Logo Poduniverset, lilla, rosa og blå med Unikums logo

Alle har en kropp, og det er topp! Omtrent alt man gjør angår kroppen – hvordan man kler seg, hva man putter i den, hvem man liker og hva man liker, for å nevne noe. Sånt blir det bra podcast av.

Cover: A gay and a nongay

A Gay and a NonGay:

https://www.amazon.com/A-Gay-and-NonGay/dp/B08K58YPG2

A Gay and A NonGay er Storbritannias største LGBTQ+ podcast. Vertene er James Barr (homofil) og Dan Hudson (ikke homofil) som begge er komikere, og dermed lekent forklarer og diskuterer temaer som omhandler LGBTQ+. Disse to kjente hverandre ikke så godt, men har nå blitt gode venner ved å utfordre hverandres antakelser og ulikheter, ikke veldig ulikt Jan Thomas og Einar Tørnquists podcast her i Norge. James og Dan dykker ned i tyngre temaer som utfordringer i hverdagslivet, forskjellige oppfatninger, homofobi, å komme ut av skapet og psykisk helse. Men slapp av, de er komikere tross alt, så du får også høre mer enn nok om både dating og «douching». De snakker åpent og ærlig, og ønsker gjerne å fremme temaer som likestilling, frihet og vennskap, samtidig som de byr på en god latter.

 

cover med masse farger og to jenter på til en podkast
Cover: Femihelse

Femihelse:

https://podtail.com/no/podcast/femihelse/

Femihelse er en podcast om kvinnehelse fra A-Å med Helene Svabø og Sigrun Stenseth. I hver episode stiller de spørsmål til en smart ekspert for at vi alle skal bli litt klokere på kvinnekroppen. Hver episode tar for seg ett tema av gangen slik at det skal være enkelt for deg å finne frem til de episodene som du selv synes er spennende. Dette liker jeg, oversiktlig og fint! Det er jo ikke sikkert alle temaene er like relevant for deg, så her er det bare å scrolle i vei til du finner et tema som virker spennende. Det er heller ingen hemmelighet at kvinners helse har blitt nedprioritert gjennom historien. Det aller meste innenfor helse er designet og testet ut av og for menn. Derfor er det viktig å løfte femihelse frem i lyset, nå som vi er klar over hvor mannssentrert helseforskning har vært tidligere. I denne podden kan du høre om alt fra fødetilbud, brystkreft, rus, seksuell helse og endometriose, til ADHD, PMS, celleforandringer, kroppsbilde, eggdonasjon, p-piller, mammografi, prostitusjon, spiseforstyrrelser og mye mye mer.

 

coverbilde av to leger en herre og en dame foran blå bakgrunn
Cover: Åpen journal

Åpen journal:

https://podtail.com/podcast/apen-journal-med-katarina-og-harald/

I Åpen Journal møter du Katarina Flatland (programleder og 70 prosent lege) og hennes ektemann, (100 prosent lege) Harald Dobloug. Du blir bedre kjent med ekteparet, får høre historier om deres utfordringer i hverdagsliv og arbeidsliv – i tillegg til at du kan risikere å lære ett og annet om din egen og andres helse. Som i så mange andre podder, får Katarina og Harald besøk av en kjent stemme hver uke. De er flinke til å ta den litt mer alvorlige og faglige praten, samtidig som de har kjendiser innom som sliter med sine egne greier og hjelper med å få satt et ansikt på diverse problemer. Kjendisene også tar opp helt andre ting, så her er det både humor og alvor i skjønn forening.

 

et cover av podkast fra NRK P3 med to gutter som sitter og en dame som står med armene i kors
Cover: God bedring

God bedring:
https://podtail.com/no/podcast/god-bedring/

Vil du lære mer om helse, men også skru opp humoren et par hakk, er dette podden for deg. Dette er en P3-podcast, som vil si at gjestene er beregnet for et litt yngre publikum enn i Åpen journal. Gjestene som kommer er også enda litt mer kjente, f.eks. selve statsministeren. I denne podcasten får du akkurat det du trenger – akkurat nå. Har du spørsmål om kropp og sinn? Cecilie Ramona Kåss Furuseth, psykolog Peder Kjøs og lege Kaveh Rashidi gir deg lærerik moro basert på dine spørsmål og historier. Jonis Josef lurer f.eks. på hva adrenalin gjør med kroppen, Magnus Devold spør hvorfor han får et drag mot å hoppe fra høyder og Linn Skåber lurer på om Tjernobyl-ulykken i 1986 fortsatt har en effekt på helsen vår. Få svar på disse spørsmålene og mye mer i God bedring.

Forfatter

, , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.