Logo Poduniverset, lilla, rosa og blå med Unikums logo

Ting forandrer seg hele tiden, både til det bedre og til det verre. Et nytt år kan være en fin anledning til å reflektere over det som var og det som er. Kanskje er det på tide å gjøre noen forandringer? Når det gjelder podcast er visst det nye at man må betale for abonnement-tjenester på samme måte som Netflix eller HBO. Fremover kommer jeg derfor til å prøve å anbefale en miks av podder som er tilgjengelig både gratis og bak betalingsmur.

podkastcover i rødt med en forundret fyr
Cover: Podkasten Rådvill med Stian Blipp

Rådvill med Stian Blipp

Har du stålkontroll på mål i livet og hva du vil bli når du er ferdig som student? Ikke jeg heller. Og det er så godt å vite at vi er flere i samme båt. Enda en i båten er Stian Blipp. Han har tilsynelatende god kontroll på livet med både kone, barn, kule TV-jobber osv. osv. Men det viser seg at det ikke nødvendigvis er det han vil drive med. Etter nesten ti år på norske TV-skjermer, sluttet han i Senkveld i mai 2021. For første gang i livet aner han ikke hva han vil drive med – han er rett og slett Rådvill. I denne podden møter vi Stian mens han snakker med forskjellige gjester fra underholdningsbransjen mens han prøver å stake ut veien videre i livet. Skal han bli standup-komiker på fulltid? Reality-deltaker? Kanskje kan vi andre også plukke opp noen lure tips på veien? Denne podcasten er helt ny, så jeg gleder meg til å følge med på Stians vei videre.

 

seriøs kvinne over blå bakgrunn
Cover: Podkasten Grit

Grit – Hvordan blir de beste best?

Å vise «grit», eller karakterstyrke som det heter på norsk, vil si at du er utholdende og lidenskapelig opptatt av noe. I denne podcasten møter vi mentaltrener Cecilie Ystenes Myhre som setter seg ned med ulike suksessfulle mennesker. Mennesker som prestere på ekstremt høyt nivå innenfor sitt felt. Mennesker som har GRIT. For noen mennesker er ekstremt gode på det de gjør. Hvordan ble de så gode? Hvordan tenker de for å nå målene sine? Hvilke verktøy bruker de i hverdagen for å prestere på topp og hvilke feil har de gjort på veien til suksess som du kan lære av? Hvordan håndterer f.eks. Kjetil Andre Aamodt dødsangsten, hvordan jobber Ada Hegerberg med visualisering, og hvorfor evaluerer Sigrid Bonde Tusvik aldri sine egne resultater? På slutten av hver episode deler Cecilie et helt konkrete verktøy som du selv kan bruke for å få mer ut av ditt potensial, bygge din mentale styrke – din GRIT!

 

en surrete fyr som prater når bildet blir tatt
Cover: Podkasten Ambivalens

Ambivalens

I denne podcasten om motivasjon og endring bruker lege Herman Egenberg Helsedirektoratets anbefalte metode for Motiverende Intervju til å intervjue gjestene sine om alt fra å leve sunnere til å finne kjærligheten. Motiverende Intervju er en samtale hvor personen som intervjues får mulighet til «å overtale seg selv» til å bestemme at endring skal skje uten å bli fortalt hva man skal gjøre, og så tenke ut hvordan hen best kan få det til. Personer som søker hjelp er som regel ikke helt klar for endring. De er ofte preget av motstridende tanker og følelser omkring problematferden sin – nemlig ambivalens. Vi møter helt vanlige folk som trenger hjelp til å lufte tankene sine, bl.a. snekkeren Ola som vil ha mer drivkraft, operasanger Knut Kristian som lurer på om det er dette han faktisk vil drive med, og journalisten Selma som vil lære seg å trives i eget selskap etter et samlivsbrudd.

 

to damer foran hvit bakgrunn
Cover: Podkasten Frilanslivet

Frilanslivet

Dette er en podcast jeg har hørt på ganske lenge, og jeg lærer alltid noe nytt. Å jobbe frilans kan være beinhardt og uglamorøst, men det kan også være ditt livs største sjanse til å sette gode business-ideer ut i live. Hvorfor ikke starte det nye året med å tørre å satse på den bedriften du har vært for redd til å opprette? Frilanslivet er en podcast om hvordan det er å jobbe for seg selv i medie-, kunst- og kulturbransjen i Norge. Hanna von Bergen og Christina Skreiberg har til sammen nesten 20 års erfaring som frilansere. De vil lette på sløret, vise hva som ligger bak fasaden, dele kunnskapen de sitter på, og samtidig lære enda mer. De vil være en plattform som gir støtte, kompetanse og inspirasjon til den enkelte frilanser, vise hvilket kreativt mangfold som finnes blant frilansere og til slutt fremme hvilken ressurs de representerer.

Forfatter

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.