I løpet av de siste månedene har det kommet mange nye podcaster på det norske markedet. NRK har også gravd dypt i arkivene sine for å finne gamle radioprogrammer som de kan gi ut på nytt i podcast-format. Sånt blir det mange timer med god underholdning av! 

 Høvla øve 

Martha Leivestad er et navn de aller fleste har fått med seg de siste årene. Hun har mange jern i ilden og driver blant annet med stand-up, podcast, YouTube og TV. Hennes siste nyutgivelse er podcasten «Høvla øve» som betyr god gammeldags knulling på Stord-dialekt (der Martha er fra). I hver episode inviterer hun en ny gjest for å grave litt i hva kjendisene holder på med i senga. Dette høres kanskje ut som et litt fjasete og oppbrukt konsept, men jeg er overrasket over hvor saklig tonen faktisk er, og hvor personlige gjestene hennes tør å være. Vi får høre om alt fra Maria Stavangs problemer med den lite omtalte kvinnesykdommen vaginisme, til info om både OnlyFans, BDSM, fisting og one night stands. Det deiligste er kanskje å høre at kjendisene er vanlige folk med vanlige liv de også, hvor alle har gjort seg opp egne erfaringer med sex. Anbefaler denne podcasten veldig! 

 

Kladden har dævva 

En annen person som er veldig up-and-coming er Martin Lepperød. Også han tar for seg et viktig tema i sin nye podcast, nemlig døden. Martin har dødsangst og savner at vi snakker litt mer om døden for å ufarliggjøre den mer. Dette er først og fremst en humor-podcast der han inviterer diverse kjendiser for å snakke om deres forhold til døden, for døden kan jo også være både morsom og teit. Ville du for eksempel blitt stoppet ut når du er død? Alle gjestene bringer sine egne ting til hver episode, men det er også faste spalter som hva ville ditt siste måltid vært (Martin planlegger å samle alle oppskriftene i en kokebok), hvordan vil du ha begravelsen din, hvilken sang vil du begraves til, og hvem ville du hatt med deg inn i apokalypsen? 

 

Hollywood love stories 

Er du interessert i kjendiser og sladder er dette podden for deg. Vegard Harm forteller om ti av de største, mest skandaløse og mest elskede Hollywood-parene gjennom tidene. Kim Kardashian og Kanye West, Brad Pit og Angelina Jolie, Johnny Depp og Amber Heard, Harry Styles og Olivia Wilde, jeg nevner i fleng! Denne podden er utformet mer som true crime-podcaster der manuset er forberedt på forhånd. Her blir du altså pepret med juicy info fra start til slutt, for episodene er heller ikke så lange, rundt 10-15 minutter. Jeg har kost meg med et dypdykk i alt fra utroskap i kulissene til låter om ekser. Jeg kan nesten garantere at du lærer noe nytt. 

 

 

O-fag 

I det siste har NRK satset hardt på podcast. Så hardt at de har hentet frem en del gamle radiosendinger som de har gjort om til podcast ved å digitalisere og ta ut musikkinnslag. En av disse podcastene som har gjort seg bemerket på NRKs forside i det siste er O-fag med Ylvis-brødrene! Episodene som ligger tilgjengelige spenner seg fra 2006-2008 og har vært et hyggelig blast from the past. Ylvis-brødrene har forandret seg lite på 15 år og er like fjasete og random som vi kjenner dem. Bland inn hendelser fra 2000-tallet, og du har den perfekte oppskriften på herlig tull og tøys fra våre favorittbrødre. 

Forfatter

, , , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.