Etter nesten 3 år med denne spalten har jeg nå bestemt meg for at dette antakelig blir den siste, med mindre noen andre tar over eller det plutselig blir krisetilstander i Unikum! Da hjelper jeg selvfølgelig til uten å blunke. I løpet av denne tiden har jeg anbefalt flere titalls podkaster, men å like alle like mye er umulig. Som et siste bidrag har jeg dykket ned i arkivet og hentet frem mine absolutte favoritter. Dette er podkaster jeg fortsatt hører ukentlig. Kanskje er de ikke for alle, men jeg anbefaler de likevel på det sterkeste. Takk for meg for nå. Du ser meg antakelig igjen i andre spalter!

 

Potterless
En gammel slager er selvfølgelig denne podkasten om Harry Potter-bøkene (I’m a millennial, sorry). Har du ikke lest dem bør du få ut fingeren med denne podkasten! Mike Schubert er en mann midt i 20-årene som aldri har lest Harry Potter før. Han har aldri forstått hvorfor det slo så godt an. Han synes det virker teit og har aldri giddet å lese bøkene. I denne podkasten går Mike gjennom noen kapitler fra bøkene i hver episode. Han begynner på bok én og jobber seg gjennom alle bøkene, filmene, og til slutt en del fan-teorier, YouTube-videoer og musikaler. Det er ikke høytlesning, men gjenfortelling med et kritisk og humoristisk blikk. Gjestene han inviterer til å diskutere med er store HP-fans som prøver å få Mike over på sin side. Le så tårene triller mens han gjetter helt feil på hva som skjer i hver bok, og bli med mens han sakte men sikkert elsker bøkene mer for hvert kapittel.

 

 

Tusvik og Tønne
Hvor skal man begynne med disse damene? Jeg vet at Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne ikke er for alle, men jeg elsker dem og har vært trofast lytter av denne podkasten i over 10 år! Du kan si hva du vil om dem, men de snakker rett fra levra på både godt og vondt. De er klar over at de av og til går over grensen, men det er denne pushingen av grenser jeg synes er både forfriskende og fascinerende. I tillegg kommer de med sine synspunkter på dagsaktuelle temaer, spesielt kvinners rettigheter og kvinnehelse, pluss at de deler erfaringer fra eget liv over en lav sko. Jeg kan med hånden på hjertet si at det ikke er noen annen podkast jeg har ledd og grått så mye av. Det føles ut som å få besøk av to gode venninner hver gang det kommer en ny episode.

 

 

Life Hacks med Forbrukerrådet
I denne podden får du tips og triks om både livet generelt og om dine forbrukerrettigheter for å gjøre deg litt klokere. Som ung er det fort gjort å bli lurt av en slu selger eller en dårlig utleier, og hva skal man egentlig gjøre om el-sparkesykkelen ikke virker eller om ferien ble avlyst? I hver episode er det med en jurist eller fagperson fra Forbrukerrådet som kan mye om temaet vi snakker om. Fast inventar er også en fra veiledningstjenesten deres, som på grunnlag av de omtrent 50 000 henvendelsene de får hvert år kan si en del om hva forbrukere er opptatt av. I en del episoder er det også besøk fra en som ikke jobber i Forbrukerrådet, men som kan litt ekstra om dagens tema – og dermed hjelper til med å holde løftet om å gjøre deg litt klokere. Det er ett tema i hver episode og målet er å gi deg det viktigste du trenger å vite på 20 minutter.

 

 

Trollets Tilstand:
Dette er en podkast om eventyr. «Ikke så spennende,» tenker du. Feil! I Trollets Tilstand møter du Unikums tidligere nettredaktør, podkastansvarlig og illustratør Odd, som sammen med Julie og Krister tar for seg ett eventyr per episode. De leser eventyret høyt med stor innlevelse og egne stemmer på karakterene, kommer med kjappe og morsomme kommentarer, og til slutt i episoden må alle tre komme med sin Beste Moderne Gjenfortelling. Dette kan være en Marvel-film, Shrek eller andre moderne historier (spesielt fra filmer som kun Julie har sett) som kan minne om originaleventyret. Ofte gir det ikke så mye mening, og av og til skal man skal legge godvilja til for å i det hele tatt se noen likheter, men hvilken rolle spiller det når humoren er på topp? Dette er en 10/10 podkast om du vil le høyt og bli sett rart på. Det kjipeste med denne podkasten er at det ikke lenger lages flere episoder.

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.