Logo Poduniverset, lilla, rosa og blå med Unikums logo

Sommeren er rett rundt hjørnet! Her har du en håndfull podder du kan kose deg med i sommer enten du vil le, lære eller bare ha et tidsfordriv.

No such thing as a fish: 

Vil du lære mer om ting du ikke en gang visste du lurte på? Bruk sommeren på å lade opp til høstens (forhåpentligvis fysiske) quizzer med denne podcasten om rare fakta! TV-programmet «Brille» er basert på det engelske TV-programmet «Quite Interesting (QI)». De som jobber med å finne rare fakta til QI har laget denne podcasten med all den tilfeldige, og tidvis unyttige informasjonen de ikke fikk plass til å ha med i programmet. De fire vertene Dan Schreiber, James Harkin, Andrew Hunter Murray og Anna Ptaszynski legger frem én interessant fakta hver i hver episode. Visste du for eksempel at Dalai Lama er redd for sommerfugllarver? Eller at det finnes omtrent 600 menn i verden med to peniser? Eller at om du blir usynlig, blir du også blind? Og hvorfor ser Winston Churchill så sur ut på 5-pundsseddelen? 

Rekommandert 

I Rekommandert dras det hakket lenger. Hver episode er et dypdykk ned i ett spesifikt tema, som for eksempel bunad, snegler, dinosaurer, banning, hukommelse, utedoer og alt annet mellom himmel og jord. Programleder Kristopher Schau inviterer månedlig en spesialist på dagens tema, ofte professorer innen sitt fagfelt, for å kunne stille spørsmål med mål om å få vite ALT om dette temaet. Schau har humor og er barnslig nysgjerrig når han stiller spørsmål, både forventede og uforventede. Føler for eksempel snegler smerte? Hvorfor har vi bilder av kongefamilien på utedoer? Hva finnes under norske byer? Hva er en oligark? Og var ting egentlig bedre før? Bli med Schau i jakten på å bli litt mindre dum! 

Karakter 

I denne podkasten møter du de tre søpleguttene Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød som oser av erfaring for å gi deg en bedre karakter i livets harde skole (slapp av, de kaller seg selv for søplegutter). Alle gutta er komikere i større eller mindre grad, så her får du en god dose humor og guttasteming. De utfyller hverandre godt; Henrik er den smarte som holder det hele samlet, Jonis er gründeren med gode idéer, og Martin er den naive gladgutten med dumme ideer som tar livet som det kommer. I hver episode gir de hverandre teite utfordringer, kjemper om å bli hverandres bestevenn, kommer med rare fakta og ringer gamle venner og bekjente for å be om unnskyldning for flaue hendelser. Det blir ingen fredag uten Karakter på øret her i heimen. 

Kunne vært meg 

Har du noen gang gått skikkelig på trynet? Du er ikke alene. I denne podkasten får du korte episoder på 5-15 minutter om noen som har dritet seg skikkelig ut. Det er vondt og flaut, men også ganske gøy, å høre på. Stort sett tenker jeg «jeg er glad det ikke var meg», men noen ganger kunne det vært meg likevel. Gjenkjennelsesfaktoren er stor, vi har vel alle hatt dager der alt bare gikk helt skeis og vi hadde maks uflaks? Hør om jobbturen fra helvete, læreren som fikk elevene til å gråte, drita på Tinder-date og mange andre flauser.  

Popstalgi 

Slipp nostalgien løs og drøm deg tilbake til 90 og 2000-tallet! Denne podden er kanskje mer relevant for oss som har studert i noen år, men jeg kan garantere at de fleste har et forhold til i det minste noen av artistene som omtales i Popstalgi. Her blir vi kjent med artister via deres egne ikoniske låter og tekster gjennom å snakke med artistene selv! Denne perioden var nemlig stor for norsk pop. Programleder Erik Rydning har mildt sagt vært en superfan helt siden han kunne gå, og nå får han endelig svar på alt fra sine store favoritter som A1, Donkeyboy, Marion Ravn, Sandra Lyng, Venke Knutson og mange flere. Det er også spesialepisoder der Erik diskuterer større internasjonale stjerner med andre norske kjendiser, som Westlife-spesial med Vidar Villa og Britney Spears-spesial med Linnea Myhre. 

Spirits 

Dette er en podkast om mytologi, legender og folkeeventyr. Spirits har dobbel betydning her: spirits, som i ånder, og spirits som i sprit. Vertene Amanda McLoughlin og Julia Schifini drikker nemlig alkohol mens de diskuterer historier og karakterer fra forskjellige steder, tidsepoker og kulturer over hele verden. Det er god stemning med litt godt i glasset, men aldri så mye at de mister tråden og at det blir rotete. Du får følelsen av å sitte og ta et glass vin med gode venner mens dere diskuterer hekser fra Jamaica, greske guder og urbane legender. Amanda og Julia inviterer støtt og stadig gjester som er eksperter på sine områder, og de har også filmkvelder der de ser filmer som Halloweentown, Scooby Doo, Godzilla og The Mummy. 

Forfatter

, , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.