Eksamensperioden er rett rundt hjørnet, og i den anledning vil jeg anbefale podcaster der du kan koble av litt. Enten med meningsløs babling, eller med å prokrastinere å fylle hodet med den kunnskapen du faktisk trenger til eksamen, med både nyttig og unyttig kunnskap om absolutt alt annet. Husk å faktisk ta fri når du har tid, og la hjernen koble av med noe annet enn pensum. 

 

Jeg skulle ønske jeg visste … 

Selv har jeg tenkt mye på i det siste hvor mye jeg har vokst og blitt kjent med meg selv de siste årene. Flere ganger i uka tenker jeg at, jøss, denne situasjonen hadde jeg taklet helt annerledes for 5-10 år siden, lurer på hvordan livet mitt hadde vært om jeg visste det jeg vet nå. Nettopp dette er temaet i podcasten «Jeg skulle ønske jeg visste …». Vi lever forlengs, men lærer baklengs. Gjestene i denne serien deler tanker og erfaringer fra livene deres så langt. Du kan blant annet høre om at Adam Schjølberg har lært at livet er det som skjer mellom «fjelltoppene», Vinni har lært at det ikke er farlig å be om hjelp, og Erna Solberg reflekterer over sin rolle som kvinne i politikken. Kanskje du kan la deg inspirere av deres erfaringer? 

 

The Misophonia Podcast 

Misofoni, som det heter på norsk, er et fenomen som har fått større og større oppmerksomhet de siste årene. Det er en underart av nedsatt lydtoleranse og er definert som en unormal sterk reaksjon på en eller flere lyder, spesielt munnproduserte lyder som tygging, smatting og kremting, men alt av små, repeterende lyder kan være irriterende, som f.eks. klikking med en kulepenn, biting av negler eller høy pusting. Selv kan jeg til tider slite veldig med dette, spesielt når jeg er sliten, og eksamensperioden er spesielt ille. Jeg liker best å ha det stille rundt meg, eller rett og slett høre på podcast for å drukne andre distraherende lyder. Derfor er denne podcasten en god trøst. Ikke bare lærer du mer om hva det vil si å ha misofoni, men det hjelper å høre andre som sliter med dette og hvordan de takler misofoni-relaterte problemer i hverdagen. Anbefales om du er nysgjerrig på dette fenomenet eller tror du sliter med det selv. 

 

Abels tårn 

I en verden der færre og færre setter stoler på fakta, er Abels tårn ditt fyrtårn i den postfaktuelle tåka. Podcasten er en kilde til nyttig og unyttig kunnskap du kan briljere med både på quiz og i vennegjengen. Hver uke samles tre forskere for å svare på geniale spørsmål fra lytterne i jakt på svar om hvordan verden fungerer. Blir det tidevann i et melkeglass? Kan flått få flått? Hvor lavere havnivå blir det om vi fjerner alle båtene? Hvor lang blir jorda om den gjøres om til en agurk? Bare fantasien setter grenser for hvilke spørsmål som blir besvart, og jeg kan garantere at du lærer noe nytt i hver eneste episode. Får du ikke svar på det du lurer på? Send inn et spørsmål selv da vel! 

 

  Morten Ramm lar kakla gå … til du sovner 

Dette tror jeg kanskje er den podcasten jeg har anbefalt til flest venner det siste året. Sliter du med å sove er dette podden for deg! Premisset er så absurd at det ikke høres ekte ut, men podcasten inneholder rett og slett kun Morten Ramm som nettopp lar skravla gå til du sovner. Ofte har jeg fått responsen «jeg er skeptisk, jeg kommer til å bli for engasjert i det han sier til å kunne sove», men jeg kan si at de alle har tatt det tilbake igjen dagen etter. Denne podcasten er så UTROLIG kjedelig at det er umulig å følge med! Temaer varierer mellom alt fra inneklima i barnehagen og Tesla til rutiner på hytta og samlere. Jeg kan nesten garantere at du kommer til å kjede deg i søvn. Veldig kjekt nå som vi går inn i en stressende periode med eksamener der det kan være vanskelig å koble av. 

Forfatter

, , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.