Logo Poduniverset, lilla, rosa og blå med Unikums logo

Unikum feirer 20 år i år, og i den anledning vil jeg anbefale noen podcaster som har med nettopp Unikum å gjøre. Enten er noen i redaksjonen innblandet, eller så er podcasten spilt inn i vårt eget podcast-studio! 

 

Foto: Podkasten Trollets Tilstand

 

Trollets Tilstand: 

Dette er en podcast om eventyr. Ikke så spennende, tenker du. Feil! I Trollets Tilstand møter du vår tidligere nettredaktør, podcast-ansvarlig og illustratør, Odd, som sammen med Julie og Krister tar for seg ett eventyr per episode. De leser eventyret høyt med stor innlevelse og egne stemmer på karakterene, kommer med kjappe og morsomme kommentarer, og til slutt i episoden må alle tre komme med sin Beste Moderne Gjenfortelling. Dette kan være en Marvel-film, Shrek eller andre moderne historier (spesielt fra filmer som kun Julie har sett) som kan minne om originaleventyret. Ofte gir det ikke så mye mening, og av og til skal man skal legge godvilja til for å i det hele tatt se noen likheter, men hvilken rolle spiller det når humoren er på topp? Dette er en 10/10 podcast om du vil le høyt og bli sett rart på. 

 

 

coveret til podkasten drevet av en musikkstudent med outline av headset krøller og briller
Foto: Podkasten Lær å lytte

 

Lær å Lytte – med Adrian McAllister: 

Adrian er nåværende kulturredaktør i Unikum og masterstudent i musikk ved UiA. Ikke bare er han utrolig kunnskapsrik når det kommer til musikk og musikkteori, men han har også et stort nettverk av venner og bekjente som er lidenskapelige opptatt av musikk. Denne podden er derfor til deg som elsker eller vil lære å elske alle former for musikk. Hver episode er et dypdykk i en sjanger, som for eksempel rap, country og K-pop, eller artister som Biffy Clyro, Valkyrien Allstars og Chick Corea. Adrian er åpen og ærlig og ikke redd for å stille spørsmål. Ikke alle sjangere passer for alle, men han mener bestemt at det er noe å like med alle sjangere. Bli med på reisen der Adrian låner deg sine trente ører for å gi deg verktøyene til å lytte dypere. 

 

 

coveret til podkasten drevet av en student som ser på temaer med et skrått blikk
Foto: Podkasten Skråblikk

Skråblikk: 

Enten du er fan eller ikke av tidligere ansvarlig redaktør, Vegard Møller, må du innrømme at han er mer samfunnsengasjert enn de fleste. Han tør å stille spørsmål andre ikke stiller, selv om det i blant kan gå en kule varmt! Gjennomgående temaer er filosofi, politikk, kultur og vitenskap der han med et skråblikk intervjuer både politikere, kjendiser og andre med et stort samfunnsengasjement. Hva vil en rusreform egentlig innebære? Blir vi for lett krenket? Er kjønn en sosial konstruksjon? Hva vil de forskjellige partiene satse på under årets valg? Skråblikk er podcasten for deg som er samfunnsengasjert og elsker intellektuelle samtaler, men ikke har nok venner å ha dem med. 

 

et kritt-tegnet spørsmålstegn på en tavle
Foto: Freestock 

Vil DU begynne med podcast? Unikum har et helt eget podcast-studio som du og vennene dine kan låne – helt gratis! Det er bare å begynne å brainstorme, kanskje blir du Agder-studentenes neste snakkis? Ta kontakt med redaktor@unikumnett.no for mer informasjon. 

Forfatter

, , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.