Høsten er her for alvor, og hva passer vel bedre i høstmørket enn å høre på en god podcast! For mange kommer høstdepresjonen også snikende for tiden, så her er det fokus på humor, god stemning og kanskje litt «spooky season». Dette er et knippe av mine favoritt-podcaster for tiden. 

 

Fair enough 

I denne podcasten møter du de to brødrene Lachland og Jaxon Fairbarn fra bushen i Sør-Australia. De har lenge vært ekstremt populære med hjemmelagde videoer på YouTube og TikTok der de har millioner av views på videoer som «How to Catch a Kangaroo» der hunden deres stiller som kenguru, og «How to Train for the Winter Olympics in Rural Australia» der et gammelt badekar brukes som slede. De har også hatt en del live-show innen komedie, og – som jeg nylig oppdaget – en podcast! Jeg er solgt. Jeg er nok over gjennomsnittet interessert i Australia siden jeg selv har bodd der, og kanskje dialekten er litt vanskelig for noen, men jeg anbefaler likevel å gi dem en sjanse. Dette er humor på høyt nivå. I podcasten kan du høre alt fra dikt gutta har skrevet til hverandre, hvordan Lachland brakk beinet og hvorfor Jaxon sovnet i en grøft, til hva de gjorde i helgen og hva svaret er på den gåten du hørte på barneskolen. 

 

ShxtsNGigs 

Har du fulgt med på TikTok har du garantert sett eller hørt disse gutta før. Bestevennene James og Fuhad kommer fra Storbritannia og tar et oppgjør med mangt en problemstilling og dilemmaer. De stiller ofte spørsmål som «Hva gjorde partneren din som fikk deg til å miste interessen?», «Hva var det slemmeste du gjorde som barn?», «Hva er den største løgnen du har fortalt?» og «Hva er det sykeste du har gjort for penger?». Lytterne sender inn de villeste svarene, og du blir både sjokkert og underholdt av hvor mye rart folk finner på. Gutta har verdens mest smittende latter og er heller ikke redd for å gi sine ufiltrerte meninger om alt mellom himmel og jord. Jeg garanterer deg en god latter om du hører på denne. Har du ikke alltid tid til å høre podcast i en time, så ikke stress! De har flere episoder på rundt 10 min, og liker du det enda kortere kan du jo søke dem opp på TikTok? 

 

Tusvik og Tønne 

Hvor skal man begynne med disse damene? Jeg vet at Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne ikke er for alle, men jeg elsker dem og har vært trofast lytter av denne podcasten i hele 10 år! Ja, for i høst har de nettopp 10-årsjubileum. Du kan si hva du vil om dem, men de snakker rett fra levra på både godt og vondt. De er klar over at de av og til går over grensen, men det er denne pushingen av grenser jeg synes er både forfriskende og fascinerende. I tillegg kommer de med sine synspunkter på dagsaktuelle temaer, spesielt kvinners rettigheter og kvinnehelse, pluss at de deler erfaringer fra eget liv over en lav sko. Jeg kan med hånden på hjertet si at det ikke er noen annen podcast jeg har ledd og grått så mye av, og det føles ut som besøk av to gode venninner hver gang det kommer en ny episode. 

 

Speaking with shadows 

Har du noensinne befunnet deg på et historisk sted og lurt på hva veggene ville sagt om de kunne snakke? Stemmer disse historiene overens med de man lærte i historietimene på skolen, eller skjuler skyggene en annen historie? I denne podcasten fra English Heritage får du høre om personer som historien har glemt. Vi får være med å besøke gamle gods og slott over hele England der vi lærer mer om de som bodde der og hvordan livet var for dem med historier helt fra 1700-tallet og frem til mer moderne tid. Du lærer om alt fra den modige tjeneren som kanskje ble Storbritannias første svarte pub-eier, til krig i Essex der polske spesialstyrker trente i hemmelighet. Du kan selvfølgelig også høre historier om mer overnaturlige ting som hekser, spøkelser og gamle asyl. Noe for enhver historieinteressert smak her altså. 

Forfatter

, , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.