Teaterforestillingen West Side Story hadde premiere på Kilden fredag 3. februar. Våre journalister fikk delta, og her følger en anmeldelse av forestillingen:

Foto: Kjartan Bjelland / Kilden.com

Til å være en nyere versjon av Romeo og Julie likner den veldig på en blanding av Romeo og Julie filmen fra 1996 og Grease. Likevel virket dette som et stykke som mest appellerer til ungdom og ung voksen i form av humoren og situasjonen som karakterene var i. Hoverollene i stykket var Rune Svendsen som Tony og Frida Jansson som Maria.

Handlingen foregår i Manhattan på 50-tallet. Det handler om to gjenger, hvor skillet er mellom den hvite arbeiderklassen ”Jet’ene” og innvandrerne ”Haiene” fra Latin Amerika. Det er opprørske ungdommer som slåss om områder og forakter hverandre i tydelig rasisme. Inne i dette dramaet har vi romantikken mellom Tony og Maria som er en parallellhistorie med gjengoppgjøret.

Foto: Kjartan Bjelland / Kilden.com

Spennende nok at det var fornorska, men at den kvinnelige hovedrollen snakket på svensk, at det ble noen spanskgloser og ellers en blanding av norske dialekter gav ikke helt den amerikanske følelsen. For ikke å henge seg opp i det, var det ellers spennende, hvor kanskje humoren og ordbruket var noe moderne, men de var flinke til å synge. Derimot kunne Frida som vi hører er en utdannet operasanger vibrert litt mindre på stemmebåndet og heller fått teksten tydeligere.

Til det positive så var dansingen og musikken helt strålende. Orkesteret gjorde en god jobb med å få fram både de latinske rytmene og funky jazz som skapte stemningen gjennom hele stykket. Dansingen var også noe av det som gjorde stykket interessant å se på. Skuespillerne viste god flyt og kommunikasjon med hverandre på scenen, noe som gjorde dansingen levende.

Første delen av stykket var oversiktlig og forklarende. Slutten var på en annen side mye raskere og ting skjedde hele tiden uten at vi faktisk kunne vite konsekvensen av handlingene. Selve historien vil jeg selv si manglet noe ved at den sluttet så brått, med mange spørsmål som satt igjen, men det var klart og tydelig hva som hadde skjedd og hvorfor ting skjedde. Alt i alt var det en ganske fascinerende musikal og mye som fanget oppmerksomheten min, men jeg vil nok bare se den en gang.

Tekst: Martine Olsen – martine.olsen@unikumnett.no

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.