Som det meste annet blir fadderuka 2020 annerledes. Fadderstyret er likevel fast bestemt på gjøre studiestart så minneverdig som mulig, i følge leder for fadderstyret i Kristiansand, Christina El-Mrabet.

Arrangementene blir færre og mindre. Men for at så mange som mulig kan delta, velger fadderstyret i år å gjennomføre en rekke “hybrid-arrangementer”, hvilket innebærer at de som ikke får delta fysisk kan se arrangementene streames eller publiseres som opptak på UiAs facebooksider.

For å ta hensyn til smittevernsreglene har de fattet en rekke tiltak og regler. Det vil bli flere faddere, slik at faddergruppene blir mindre. I tillegg blir det tilrettelagt for at man kan møtes utendørs i stedet for på hybler. 200 personer er maksimalt antall personer på et arrangement.

ALKOHOLFRIE ARRANGEMENTER

Alle arrangementer i regi av fadderstyret er alkoholfrie, men de har et samarbeid med studentbaren Østsia til konserten med Oakland Rain 15. August, hvor alkohol serveres.

– Dette er fordi det er vanskeligere å opprettholde smittevernsreglene i beruset tilstand, sier Christina El-Mrabet.

Enkelte utesteder i byen vil ha åpent, gitt at de kan overholde smittevernsreglene, men det er så klart ingenting som vil minne om vanlig uteliv.

Men det blir ikke noe kjipere i år, skal vi tro El-Mrabet.

– Akkurat nå tror vi folk virkelig etterlengter studiestart. Det blir annerledes, men også deilig å være sammen med mennesker igjen og få nye impulser. Jeg tror det blir veldig bra.

På spørsmål om hvilke events man ikke bør gå glipp av, nevnes utekino og rebusløp.

– Utekinoen på Tresse på tirsdag og onsdag bør man få med seg. Det er også for opptil 200, men skjer til gjengjeld to ganger. Så bør jeg nevne rebusløp hvor man kan bli kjent med studentaktivitetene.

Hun avslutter med å ønske alle en god, men ansvarlig studiestart:

– Håper alle får en god studiestart og vil oppfordre alle til å delta så mye som mulig, men å ta ansvar for eget smittevern.

Tekst: Vegard Møller

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

1 Comment

  1. […] å ta hensyn til smittevernsreglene fattet fadder-styret ved UiA en rekke tiltak og regler. Blant annet flere faddere, utendørs-aktiviteter og alkoholfrie […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.