Publikum ble en sentral del av showet da noen av Norges beste humornavn inviterte til Humorgalla fredag kveld.

Humorveteranene Steinar Sagen, Else Kåss Furuseth og Morten Ramm lagde show i Kilden på fredag. (Foto: Pressefoto).
SHOWET: Humorveteranene Tore Sagen, Else Kåss Furuseth og Morten Ramm underholdt i Kilden på fredag. (Foto: Pressefoto).

Allerede fem minutter ut i showet tenkte jeg for meg selv – «Jeg er glad jeg ikke sitter på første rad i kveld». Grunnen var enkel. Det tok ikke lang tid før vi skjønte at mange i publikum ville bli mer sentrale enn normalt. Da hadde kveldens konferansier, Else Kåss Furuseth allerede spurt tre-fire stykker på fremste rad hva de het, og om den som satt ved deres side var partner. Uavhengig av om kjønnet var mann eller kvinne. Fem minutter senere fikk en eldre mann servert en flaske vin med tilhørende isbiter til han og sin kone som de kunne nyte underveis.

Else Kåss Furuseth, Tore Sagen og Morten Ramm er de tre hovedattraksjoner som i vinter turnerer med seg humorgalla. Med seg på laget har de Martin Beyer Olsen og Lars Berrum. I starten var showet noe tamt. Hver av humoristene hadde omtrent ti minutter hver på scenen før Furuseth tok over og introduserte den neste. Den av komikerne som klarte å «ta scenen» scenen mest i denne sekvensen var Morten Ramm. Den høyreiste Tønsberg-mannen, som blant annet er kjent fra sin rolle i Torsdag kveld fra Nydalen, og for å ha fylt Oslo Spektrum spilte på sin drøye humor, og var helt fri for begrensninger. Dette falt i smak hos publikum.

La oss nå hoppe til den delen av showet som virkelig bød på underholdning. Martin Beyer Olsen snakket som en forfatter som var dypt inne i en sensuell skriveprosess der han sto alene på scenen. Etter hvert forsto man at Beyer Olsen snakket om en av dem som satt blant publikum. Det er grunn til å tro at vedkommende forsto at hun ble snakket om, men nølte litt med å endre scenen. Til slutt kom til, og Beyer Olsen fikk den klemmen han ønsket seg. Fra andre deler av scenen kom resten av gjengen ut og favnet seg etter hvert rundt henne. En annen som fikk oppmerksomhet fra Else Kåss Furuseth var Mads. I neste spørsmål, spurte hun hvor hun var fra, og fikk Mandal til svar. Han ble også dratt med opp på scenen og lagt ned på en seng hvor Furuseth med sine former la seg oppå den stakkars publikummeren, latteren fra salen viste at publikum var tydelig fornøyde. Konferansieren er for tiden aktuell med sitt eget TV-program «Else». I sine innslag bruker hun størrelsen sin for alt den er verdt, så også i denne seansen.

Mot slutten fikk vi se igjen noen av de mest kjente rollene til noen av komikerne som var en del av turneen. Morten Ramm underholdt med sin karakter DJ Dan til stor begeistring. Tore Sagen, kanskje best kjent fra Radioresepsjonen på NRK P3 slo til med sin Kjønnsnes Mølle-karakter og fortalte om alle de fasjonable fasilitetene ved konferansehotellet i et noe overdrevet perspektiv. Humorgallaen inneholdt også lokal forankring. De spøkte med Vennesla, alle de merkelige folkene som henger på Møllepuben, mens DJ Dan inviterte til mer fest på Harveys Sportsbar etter kveldens forestilling. Selv var jeg spent på hvordan disse komikerne ville fungere sammen på en og samme scene, kombinasjonen mellom TV- og radiounderholdning og om det kunne bli for mange likheter? Etter en noe tam innledning løftet showet seg etter hvert, og med to forestillinger på en kveld er det liten tvil om at det var stor interesse for oppsetningen.

  • Hva? Humorgalla 2013 Morten Ramm, Else Kåss Furuseth og Tore Sagen
  • Når? 29. november kl 1900/2130
  • Hvor? Kilden Teater- og Konserthus

Tekst: Jørgen Johansen – red@unikumnett.no

Foto: Pressebilde – Kilden.com

Forfatter

, , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.