Christian Ingdal Johannessen (22) så et potensiale for velferdsteknologi da han jobbet i barnehage. Han mener studietiden er perfekt for å prøve seg som gründer, og er selv i full gang med selskapet «Beehive Project AS». Med seg på laget har han fått med både utvikler og investor. 

Beehive Project AS. Selskapet utvikler velferdsteknologi til barnehagesektoren. Foto: Privat.

Etter at Christian Ingdal Johannessen hadde fullført militærtjeneste startet han å jobbe i en barnehage på Jæren. Her fikk han raskt idéen om å utvikle velferdsteknologi i barnehagesektoren, og tok opp dette med en gründer han kjente. 

– Moren til en kompis er gründer, så jeg tok med idéen til henne. Hun motiverte meg og sa hun synes idéen var «skamgod», forteller Johannessen. 

Velferdsteknologi vil si teknologi som skal gi brukeren økt trygghet, sikkerhet, muliggjøre økt selvhjulpenhet, medbestemmelse og livskvalitet. For eksempel teknologi som muliggjør at eldre kan bo hjemme lenger, som en sensor som skrur av stekeovnen om man glemmer det. 

Sommeren 2019 etablerte han selskapet Beehive Project AS. Kort tid etter startet han på studiet «markedsføring og ledelse», ved Handelshøyskolen UiA.  

– Jeg valgte jo studiet på grunn av selskapet. Så når jeg sitter i forelesning kan jeg se på det jeg selv gjør, og få et bedre læringsutbytte av det, forklarer Johannessen. 

 

UiA Nyskaping og nettverk 

På studiene i Kristiansand kom Johannessen i kontakt med UiA Nyskaping. Dette er universitetets innovasjonssatsning, og har som formål å hjelpe studenter og ansatte fra forretningsidé til realisering. UiA Nyskaping linket Johannessen med CONNECT Sørlandet, som igjen fikk ham i kontakt med en investor som ønsket å investere i Beehive Project AS. 

Ifølge Johannessen er nettverk ekstremt viktig. 

– Vi har en aktiv investor i styret, som deltar med tid og nettverk. Det nettverket har igjen tatt oss veldig langt, opplyser Johannessen. 

I tillegg til investoren har Johannessen fått med seg en softwareutvikler på laget. Da selskapet ikke tjener penger enda, er softwareutvikleren betalt i form av aksjeandel i selskapet. 

– Han fikk jo selvfølgelig noen prosenter i selskapet. Han er «bærebjelken» som kan alt, sier Johannessen. 

 

Perfekt å prøve ut idéer som student 

I følge Johannessen ligger det mye arbeid i å skulle starte opp et selskap. Han mener nøkkelen ligger i å ta et steg om gangen, og at man på denne måten til slutt vil komme i mål. 

– Hvis du har en idé, tenker du på alt som må gjøres for å klare den idéen, i stedet for å gå et steg om gangen. Si du skal springe et maraton, så blir det et langt maraton om du heletiden bare skal tenke på målet. 

Mange er kanskje skeptiske til å gå «gründer-veien», og tenker at det vil være tryggere å satse på en fast ansettelse. Hva tenker du om det? 

Nå som student er det jo genialt å gå inn (som gründer). Jeg har ikke noen jobb eller noe annet å risikere. Samtidig skjønner jeg at det er skummelt å skulle gå hardt ut med en idé du har selv. Det kan være flaut, det synes jeg i alle fall i begynnelsen. 

Synes du det var flaut? 

Ja, litt egentlig. Jeg var ikke sikker på hvordan det skulle bli mottatt, og var redd for at folk skulle tenke at dette var en dum idé. Men de gjorde ikke det, de synes det var genialt. Så det ga meg en boost. 

Vil du anbefale andre studenter å prøve seg som gründere i studietiden? 

Det vil jeg absolutt. Hvis du feiler så ser det uansett veldig bra ut på en CV å ha gjort. 

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.