REVYANMELDELSE

Spilles på: Hotell Norge i Lillesand
29.-31. mai kl 20.00

Mange tenker kanskje at revy ikke er noe for dem. Det er det. Om du tror du ikke har tid, ta deg tid. Deres forestilling «På Nyklipte Stier Griper Dagen» var virkelig 2×45 minutter med latterkrampe.

Dette er tiende året de setter opp revy i Lillesand, og jeg håper det blir 100 år til. Eller «musikalhumoristisk feelgoodshow» som de kaller det. Jeg har sett dem opptre 2 ganger før, og merker selvsagt at det er en fordel. Men ikke en nødvendighet. For når de avslutter med «Berit fra Tuna», og publikum er elleville allerede før hun har gått på, ja da skjønner man at her er det en del som har sett noen av karakterene deres før. Og gjennomsnittsalderen var vel mellom 40-50 år. Derfor hadde jeg med et hemmelig våpen. Ei venninne som hverken har sett dem før, eller har vært i Lillesand. Ville det falle i smak hos henne også?

Åpenbart.

Vi fikk kapret setene på første rad og synes nesten det var flaut at vi lo så mye. «Er det dumt at jeg tar så mange bilder? Jeg bare må! Den karakteren er jo helt hysterisk!» Så ja, både jeg og venninna mi var fans fra første stund.

Showet handlet ikke bare om å gripe dagen, men om hvordan man kan legge seg flat, en hyllest til anus, hvordan en gøy kveld kan ende i katastrofe, at det å kun eie 7 ting er ganske komplisert selv om man har lest det i en «bli lykkelig»-bok og hvordan en nyhetssending kan si veldig mye, uten å si noen ting. Jeg lo fra start til slutt. Man trengte ikke være lokalkjent for å finne poenger å kjenne seg igjen i.

Da det var pause etter 45 minutt ble jeg satt ut. Vi hadde da vel ikke vært der mer enn 15 minutter? Men nei. Tida fløy. Og selv når man ler så man griner bare to trendforskere kommer på, er man helt utslitt før de åpner munnen. Det var nesten så jeg ønsket at de ikke skulle ha replikker i den scenen, fordi det kunne umulig toppe introen deres. Jeg ville bare se dem bevege seg i kostymene til musikken. Men da de starter og krangler om Oslo eller Kristiansand er mest trendy, ja da må jeg visst le enda mer da. Flere poenger ble tatt på kornet, og jeg kjedet meg ikke et eneste øyeblikk.

Selv om revyen nok ikke er laget med studenter som hovedmålgruppe, la man ikke merke til det. De klarte å favne alle aldersgrupper på en imponerende måte. Og når de krangler om de skal være mest fornøyd med de showene som var før, om de skal nyte showet i nuet eller glede seg til kommende show, sier jeg ja takk til alle tre.

Anmeldt av: Marthe Wilhelmsen

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.