ANMELDELSE

Originaltittel: Ralph Breaks the Internet
Sjanger: Animasjon, eventyr, komedie
Regi: Phil Johnston, Rich Moore
Medvirkende: John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot m.fl
Musikk: Henry Jackman
Norgespremiere: 1. februar

Rive-Rolf Krasjer Internett er oppfølgeren til Rive-Rolf 1 og handler om Rolf og Vanilje som beveger seg ut fra spillene sine for å utforske internett.

Misforstå meg rett, filmen er kul og det er interessant å se hvordan de har tatt nettsider og internett-konsepter og bygget noe som skal forestille et enormt samfunn. Men det kommer til et punkt hvor de stadige referansene går fra å være artige til å være irriterende og litt nedlatende, du kan faktisk se akkurat når det bytter over, og det er etter de 3 sekundene hvor Fortnite er med i filmen.

Det er en god film, FOR ØYEBLIKKET, men har like mye relevans og levedyktighet som en banan som alt har begynt å brunes. Det er også veldig tydelig at de betalte gode penger for å bruke en håndfull av de kjente karakterene eller merkene de bruker i filmen for det er veldig tydelig at de vrenger hver eneste krone de kan ut av dem.

Det er óg en veldig, veldig forstyrrende scene hvor Rolf på alle måter begår hva som bare kan beskrives som en terrorhandling.

Animasjonen er fantastisk og det er gøy å se de forskjellige artsylene som mange av disse spillene har. Flere av de som vi kjenner igjen fra vår egen verden får lov til å beholde sitt ikoniske preg når de er hver for seg, men når ting med veldig forskjellige typer animasjon eller artsyle skal være sammen på skjermen endres de bittelittegrann slik at det ikke er altfor rart å se på. Det er óg scener i filmen som viser at Disney er klare over hvilke budskaper de har kommet med opp gjennom årene og de ser ikke ut til å ha noe problem med å gjøre åpent narr av alle sine mest populære karakterer.

Filmen klarer også den utrolige bragden som det er å ha en norsk-dubbet film hvor dubbingen ikke er så alt for ille og teit.

Budskapet i denne filmen er kort fortalt “you do you” og at du må være sterk nok til å ta egne valg som gjør deg glad, selv om de ikke vil gjøre deg mer populær eller vellykket. På mange måter det motsatte av budskapet i eneren. Hvor budskapet i den første filmen var at selv om samfunnet sier du skal være dårlig, kan du fortsatt være god. Oppfølgeren går derimot et steg videre og sier at selv om folk vil være negative til valgene du selv tar må du fortsatt stå på og gjøre det du føler er riktig for deg.

Men den har også et par andre budskap som jeg også ikke vil at den skal lære barna mine; det er blant annet flere scener hvor filmen fremstiller dark web, spam, pop-up scam-reklame og utleveringen av en selv på nettet som positive ting. Den gjør ihvertfall rett i å formidle at fremmede på internett har en tendens til å være noen av de verste menneskene du noen gang kommer til å ha noe med å gjøre, og at det i og for seg sikkert bare hadde vært lettest å ignorere dem.

Jeg må også gi de poeng for å ha dratt inn et nytt fiktivt spill som er en slags blanding av GTA og split second velosity spillet som Disney selv laget for noen år siden. Karakterene fra disse spillene er liksom ment å være de røffe, gjengmiljøfolka fra GTA som er på tvers igjennom onde, men i denne filmen fremstår de som verdens beste forbilder og jeg oppriktig smilte litt hver gang en av de var på skjermen. Disse karakterene var oppriktig sunt for sjela.

Filmen er rar som skam men på en god måte, for all del gå å se den. Men om du har med deg barn når du skal se den burde du kanskje sette av litt tid etterpå for å hjelpe til med å sette ting inn i perspektiv for dem. Dark web, terrorhandling og hvordan det er å bli et meme, for eksempel.

Terningkast 5

Tekst: Mats Sauro Høimyr

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.