I dette leserinnlegget forteller statsviter og student Mads Hellenes om sine synspunkter på det å betale skatt.

Norge er i en tid for å spare og finne nye måter å hente inn penger på. Lakseskatten var ikke populær, eiendomsskatt er ikke populært, egentlig er ingen skatter spesielt populære.

Det nærmeste vi kommer en populær skatt er kanskje den for røyk, men det er kanskje fordi det ikke er så populært med sigg lenger. 

Ærlig talt forstår jeg alle som misliker skatt. Jeg misliker skatt også, men jeg har vært godt tjent med det skatten går til. Jeg har fått en utdannelse, akuttpleie etter uhell på byen, fått muligheten til å studere noe helt annerledes, og jeg har fått et samfunn jeg synes er bra oftere enn jeg synes det er dårlig. Alt i alt, takk for alt så langt Norge og jeg gleder meg til jeg er ferdig med mastergraden og kan bidra med mine kunnskaper og skattepenger tilbake. 

Og det er dette som motiverer meg til å skrive dette innlegget. Jeg ønsker å bidra. Jeg ønsker å betale skatt. Per nå er det ulovlig for meg å betale skatt. Det er faktisk en hel gruppe i samfunnet som ikke får lov til å betale skatt. Noen av dem var samlet utenfor en cafe i Oslo for et par uker siden. 

Det er nemlig cannabisbrukerne jeg skriver om, og på vegne av. Det er jo dagen for oss.

Alle oss som bruker cannabis, rekreasjonsbrukerne, eksperimenterne, tøffingene, chillerne, stonerne, og alle andre navn vi og dere gir oss. 

Ifølge politiet sin statistikk for 2023 ble 3814 kilo cannabis beslaglagt i fjor. Det er 3 814 000 gram og verdt 3 814 000 000 kr om vi bruker samme pris som cannabis-kafeen. Dette er et imponerende tall, men jeg kan garantere at politiet ikke beslaglegger all cannabisen som kommer til landet. Bare spør en hvilken som helst toller eller bruker. 

Så jeg vil gjerne foreslå dette: Staten fortsetter cannabis-kafeen og tar inn alle skattepengene. Da kan vi brukerne få et rusmiddel som er like godt kontrollert som alkohol, noe som gjør at vi kan reversere trenden med økende THC, ikke bli oversolgt, og staten kan få noen milliarder ekstra inn i penger fra en gruppe som på alle måter ønsker å underlegge seg skatteplikt. I tillegg er dette den beste måten å fjerne det økonomiske grunnlaget for alle gjengene vi er redde for skal komme til oss fra Sverige.

Er det ikke litt morsomt at ulovlige rusbrukere ber om å bli underlagt statlig kontroll og skattlegging? Hvem andre i samfunnet kan si det om dagen?

I fremtiden håper jeg og mine å kunne bidra med skattepenger til lærere, sykepleiere, veier, og politi. Men for nå så er det bestemt at pengene skal gå til kriminelle. Dette er ikke bare en idiotisk politikk som nært alle internasjonale organisasjoner anbefaler å gå vekk ifra, den er uverdig. 

 

Mads Hellenes

Statsviter

 


Oversiktsbilde fra freepik: https://www.freepik.com/free-vector/botanical-cannabis-leaf-background_11377168.htm#fromView=search&page=1&position=21&uuid=9b0714a0-ae64-4623-9c07-56430c2e69eb

Forfatter

, , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.