Satirikum - Fake news
NB: Dette er en satirisk artikkel, men alle faktaopplysninger er 100% sanne.

24. november spurte Unikum-redaktør Vegard Møller om å leie Alibiet. Han har enda ikke hørt et ord. Det kan vise seg å være fordi de, som så mange før dem, har lagt ham for hat.

Dette har de trolig gode grunner til, skal vi tro Møller.

– Folk har hatet meg i mange år. Ofte før de engang har møtt meg. Det skjønner jeg godt. Bare se på et bilde av meg. Men i den større sammenheng tilhører det sjeldenhetene. I de aller fleste tilfeller må jeg innrømme at haterne mine er usedvanlig saklige i sin argumentasjon. Også det kan jeg forstå; jeg er kanskje min aller største fan – så klart er det mange som krangler om den posisjonen – men uansett har jeg aldri skjønt hvorfor så mange mennesker liker meg. Jeg er en drittsekk. Åpenbart en kjekk, humoristisk og sjarmerende drittsekk, men likevel en drittsekk.

Vegard fortsatte å prate om seg selv i flere minutter. Redaksjonen mistenker at han har et martyrkompleks med narssisistiske og histrioniske trekk.

Unikum har leid Alibiet to ganger dette semesteret. Begge gangene har de (les: redaktør Vegard Møller) brutt regelen om å vaske lokalet før kl. 12. To advarsler vil vanligvis føre til en utestengelse for ett semester, men ved første anledning slapp Unikum unna siden det ikke forelå en skriftlig advarsel om dette på forhånd.

– Rett skal være rett. Haha. Men jeg våknet liksom kl 14 da, sist gang. Vet ikke når du pleier å våkne etter fylla? Og dessuten, vet du hvor mye jeg gjør? Alibiet-styret gjør garantert ikke en dritt utenom å svare på mailer og sjekke om folk har vasket. Men dette går bra. Vi tar det over et par øl.

Vegard har en merkelig tendens til å komme seg unna med anti-sosial oppførsel gang på gang. Vi spurte ham hvordan.

– Aldri si unnskyld. Bare smil og dropp et par kjappe selvmedlidende vitser på din egen bekostning. Jeg vet ikke helt hvorfor, men hvis du fremstår som du har selvinnsikt, pleier folk å synes det er ganske artig at du er en kødd. Shamener

Forstå det den som kan. Det er også gode grunner til å tro at Vegard gjorde en dårlig jobb sist gang han vasket. Sist fest var 4. oktober. Dagen etter sendte Alibiet ut en e-post til alle studentforeninger med spesifikke krav om å vaske med “KUN vann” 1-2 ganger før man begynner med grønnsåpe. Vegard fulgte ikke disse reglene. Alt tyder på at de måtte sende ut denne e-posten på grunn av Vegard.

– Jeg gikk rett på grønnsåpa. Tror du jeg har peiling på sånt vasking og tørking? Det eneste jeg tørker er alle tårene som kommer når jeg tenker på døden hver bidige natt. Haha, neida, vi skal alle dø, så det går greit. Men jeg følte meg ganske skyldig da jeg så den e-posten.

Nope. Ansiktet hans viser ikke tegn på skyldfølelse, det virker heller som han synes det er morsomt. Jævla psykopat. Han forteller i lystig lag om andre han har gitt rasjonelle grunner til å mislike ham gjennom sine handlinger.

I sommer var kjøkkenet på STA-bygget (hvor Unikums kontorer er å finne) stengt hele sommeren fordi noen hadde glemt å skru av plata to helger på rad. Det var Vegard begge gangene. De har senere installert ny teknologi for å sørge for at plata skrus av automatisk etter en viss tidsperiode, tilsynelatende kun på grunn av Vegard.

– Akkurat der kunne det gått galt, men jeg tror ikke Irene er i stand til å hate.

Nå er ikke jeg psykoanalytiker, men det at han gang på gang glemmer å skru av plata må jo kunne spores tilbake til at han innerst inne ikke bryr seg. Møller bekrefter.

– Du har nok rett. Jeg bryr meg nok veldig lite generelt. Det fremstår for meg som noe bekymringsverdig, så på en måte kan du si at jeg bryr jeg meg litt om hvor lite jeg bryr meg.

Men mennesker kan jo bli skadet hvis ikke man skrur av plata. Bryr du deg ikke om andre?

– Jeg bryr meg kanskje ikke så mye om andre; jeg tenker aller mest på meg selv. Men jeg bryr meg veldig mye om at andre skal like meg! Det er vel omtrent det samme?

Det er det ikke. Likevel håper vi Alibiet-styret vil svare oss snart. Lederen vår er kanskje en kødd, men vi håper at dere – som så mange andre før ham – gir ham en ny sjanse han ikke fortjener.

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.