FAKE NEWS

Bernt Ove Sjønning startet nylig initiativet “Boikott Fortnite” som en reaksjon på yngre gameres manglende respekt for de eldre. Han spilte CS 1.6 i mange år og selv om en telefon til en gammel venn tyder på at Sjønning var en gjennomsnittlig spiller, har Bernt Ove et annet syn.

– Du kan kalle meg en undergrunnslegende.

Han blir emosjonell når vi prater om glansdagene da han var på randen av å bli proff, men måtte gi seg på målstreken.

– Skada fingeren! Hvem vet hvor jeg kunne vært i dag hvis ikke det var for ulykken.

På hverdager selger han forsikringstjenester for selskapet Albania Trygghet og Sånt. Han gamer fortsatt litt på siden, men holder seg langt unna Fortnite.

– Jeg prøvde spillet, men det var ikke noe for meg. Det handler om en manglende kultur for respekt.

Bernt Ove følte seg regelrett latterliggjort den korte perioden. Han mener dagens 5-åringer er umodne og mangler respekt for tradisjoner.

– I mine dager var det helt annerledes. De unge spillerne har helt gitt slipp på verdiene som holdt gaming-miljøet sammen. Som f.eks prinsippet om å ta seg god tid.

“Så du mener de er alt for raske?”

– Nei, det handler om å vise respekt for din motstander. Hvordan kan jeg vise at jeg anerkjenner deg som person uten å se deg i øynene først? Det er en fin linje mellom krig og kjærlighet. Du må se din fiende i øynene, så han skjønner at det er duell. Så må du sikte på hodet og skyte ham før han skyter deg. Kidsa nå til dags hopper over alt det der. De skyter deg før du ser dem. Jeg opplever det som juks!

Jeg spør Bernt Ove om jeg er på skjult kamera og konfronterer ham med at det høres ut som han bare er bitter for at han er dårlig i Fortnite, men nekter å innrømme det ovenfor seg selv. Det liker han ikke.

Hvordan våger du? Hører du på noe av hva jeg sier? Det handler om respekt for tradisjoner. Det handler om prinsippet om å ta seg god tid. Sikte før du skyter. Hvordan kan du skyte noen uten å se dem først? Gi dem i det minste en advarsel på forhånd. Hvis jeg hadde planer om å skyte deg nå, hadde du ikke i det minste fortjent en begrunnelse? I alle fall en forvarsel! Jeg må jo sjekke om du har våpen først, så spillet er rettferdig. Jeg kan ikke bare skyte deg ned helt ut av ingenting.

Vi avslutter intervjuet etter den uttalelsen, da han åpenbart var mentalt utilregnelig. Vi angrer på at ikke vi meldte ham til PST da han forrige uke massakrerte en barneskole med en automat-rifle. Politiet var på åstedet etter 45 minutter, men han hadde heldigvis kun rukket å skyte to barn.

Fædrelandsvennen legger seg flate etter å ha publisert Hitler

FVN kom nylig i hardt vært for å ha utdrag på fra Hitlers Mein Kampf under det ekte navnet Adolf Hitler, som de tenkte var et pseudonym. Et utdrag fra “leserbrevet” går som følger

– Uvitenheten blant de brede massene om jødens indre natur, mangelen på instinkt og trangsynthet i våre overklasser, gjør folket til et lett offer for denne jødiske løgnsaksjonen.

FVN sier de aldri ville postet det om de hadde skjønt at det var Hitler, men er klare på at takhøyden er stor og at bredde i kommentarfeltet er viktige for avisen, i følge debattredaktør Gregar Møller. Han presiserer likevel at de er forsiktige med å gi nazister en plattform.

– Vi tenker oss veldig nøye om før vi gir nazister en plattform. Alt vårt høyreekstreme innhold er nøye gjennomtenkt.

Tekst: Vegard Møller

Forfatter

,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.