Ja, men hør meg ut 

Vi har kommet litt over halvveis i det første året av 20tallet, og la meg spørre: Ser det virkelig lovende ut? Elefanten i rommet er jo dette hersens viruset som Bill Gates slapp ut i Kina for å ha en unnskyldning til å sette microchips i oss. Men husker du hvordan vi trodde brannene i Australia skulle være den definerende hendelsen for året? Eller det amerikanske presidentvalget? Shit, vi har jo et eget valg å tenke på snart også.  

Til tross for at verdensøkonomien så og si har stoppet opp, og mange har mistet inntekten sin, så har milliardærene blitt rikere og politikere fått mere makt. Rasister har aldri hatt flere tilhengere som skriker «Free Speech» helt til antirasistiske demonstrasjoner bruker sin egen talefrihet. Kanskje er et av de få lyspunktene vi har at globale utslipp har gått midlertidig ned, og ikke minst at vi endelig har funnet gode skjellsord vi kan bruke på alle de gamle hvite som har satt det her i gang med uttrykkene «ok, boomer» og «Karen».  

Hovedpoenget mitt her er at verden som boomerne gav oss, som generasjon x godtok og som millenials bare har klaget over for å så dumpe i fanget til generasjon z er rett og slett pill råtten. Vi ligger langt bak målene våre fra Parisavtalen for fem år siden (som en miljøaktivistvenn av meg tok fly til for å demonstrere).  Det er tydeligvis fortsatt akseptert at vi som har mørkere hudfarge ikke får lov til å puste, og vi har to senile, selvopptatte boomers som kjemper om makten i et land som ikke klarer å innrømme at deres tid som en verdensmakt er over. Ja sånn går det når det investeres mer penger inn i teknologi som kan drepe folk og forsake masseødeleggelse på et kontinentalt nivå, heller enn å bygge et helsesystem som ikke kollapser under en pandemi.  

Alt dette er jo bare noe vi som bor i det som tydeligvis fortsatt er greit å kalle den «første verden» har overskudd til å bry oss om. Er det virkelig viktigere at Apu fra The Simpsons spilles av en inder, heller enn å kanskje prøve å avskaffe kastesystemet i India? Kanskje vi burde tenke mer på de mange som dør i den Sentralafrikanske Republikk uten et sykehus å gå til istedenfor å prøve å kansellere Ellen fordi hun ikke smiler til sine ansatte? Våre egne problemer er bare symptomer på noe som vi har latt råtne fra innsiden ut. 

Men hva med Mars? sier elbilens Steve Jobs mens han tweeter opp en storm og kaller barnet hans for XXX F-16 eller noe sånt piss. Jo din dagdrømmende falske futurist! Det er sikkert kult om du og de andre milliardærvennene dine rømmer fra problemet dere er skyldige i og dør sakte ut på vår naboplanet, men hva skal vi andre i røkla (som ikke blir sexslavene deres på den røde planet selvfølgelig) gjøre? På et eller annet tidspunkt så vil moder jord bli lei av dette «overflateproblemet» og forsegle vår utgang med et par stormer og en liten istid eller to, kanskje hun endelig lar supervulkanen under Yellowstone puste litt? Uansett hvor mange elbiler vi kjøper, så stiller vi ganske svakt ovenfor de geologiske kreftene. Det er på tide å slutte å dagdrømme.  

Til alle tider har folk ropt «Hva med neste generasjon?» for å forsvare disse optimistiske (les idiotiske) tankene om å redde dette toget som allerede har sporet av. Og det er her min venn at, jeg har funnet løsningen! 

Hva om det ikke er en neste generasjon?  

Jeg vil jo si at det er mer medmenneskelig å la dette eksperimentet avsluttes. Enn at vi dytter våre problemer på enda en gjeng med stakkarer som bare finnes fordi vi enten ikke er flinke med prevensjon, eller har et altfor sterkt mindreverdighetskompleks og lager et stakkars individ som ligner på oss for å leve ut våre tapte drømmer. Nei, det er rett og slett på tide å ta det nøkterne valget og si at nok er nok. En slags global eutanasi kan en si. 

Men det å ta slutt på menneskeheten trenger ikke være en traurig affære. Hva med å starte tidenes største, beste festkult. En slags ny hedonistisk verdensomspennende Burning Man, bare med litt mindre sand og litt flere orgierFor å bli medlem må du som sædproduserende individ ta en vasektomi, den vil selvfølgelig bli dekt av vårt fellesskap. Det er jo bare å rekruttere et par kirurger. Eggbærende eller andre individer må kun avlegge en enkel ed om å ikke ha ubeskyttet samleie med ikke medlemmer. Videre så må alle selvfølgelig gjøre sitt ytterste for å rekruttere flere.  

Se for deg: År 2050, og du har akkurat kjørt gjennom byen uten en eneste kø. Kanskje den festkulten har rett? Bare 30 år siden tok denne kjøreturen en time, og jeg måtte betale ekstra avgifter siden jeg ikke hadde råd til en ny elbil! Nesten alle skoler står tomme, lærere får tidenes største pensjon når de uteksaminerer sin siste elev. Ja, til og med foreldrene mine var med. Det var faktisk ganske vakkert ved avgangen deres når all familie og bekjente delte deres favorittminner før vi drakk oss sørpe og ga begge en kraftig dose heroin for å seile ut til etterlivet. 

Hva sier du? Festen kan godt starte hos meg, jeg bor rett nedenfor Coop ved UiA. La oss ta en skål for et ganske godt løp. La oss ri menneskeheten ut i solnedgangen og hvile i fred med at vi hadde det i hvert fall gøy!  

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

2 Comments

  1. Dude … you seriously need to plant a tree! Btw,if you exchange the heroin for ayhuasca, I’ll gladly join the party, drink my hemlock as it were, and ride off into the sunset … which is even more tragically beautiful because of all the fucking chemicals in the air. I don’t think you’ll get the hunter:gatherers in what’s left of the Amazon to join your euthanasia club though. They’re not on Facebook yet. They’re likely the ones who’ll survive the coming apocalypse anyways. Darwin in a nutshell: survival of the fittest and all. So, cheers! But before you pull the plug and all … don’t forget, there’s got to be time for joy! Love, Dad

    1. Well easy for you to Mr. Vasectomy, but in all seriousness: I’m okay, just a little apathetic. Hope you’re not expecting grandchildren. Cheers!
      Son?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.