Satirikum - Fake News

Gregar Møller, debattredaktør i Fædrelandsvennen, ble tidligere i høst utestengt på ubestemt tid fra Studentavisen Unikum. Hans høyreekstreme holdninger fikk mange lesere til å reagere sterkt, men vi ble veldig overrasket da han meldte over sms at han var «meget skuffet over SIANs koranbrenning». Vi tok en prat.  

– Jeg mener ikke det er prinsipielt galt å brenne koranen, jeg bare likte ikke måten de gjorde det på. 

Okay. Hva likte du ikke?  

– Jo, selv brenner jeg koranen hver søndag. Jeg klarer ikke sove hvis ikke. Men jeg brenner den aldri før jeg har tegnet Muhammed på hver eneste side. Med mindre jeg sovner underveis, så klart.  

Så du har ikke noe mot å brenne koranen?  

– Altså, det er ikke særlig originalt synes jeg. Jeg ville heller sett at de bæsjet på den for eksempel, slik jeg pleier å gjøre før jeg skal på byen.  

Er det ikke veldig respektløst å bæsje på Koranen?  

– Noe mer respektløst enn å ejakulere på Bibelen?  

Hvor kom det fra? 

– Meg 

Nei, jeg mener ikke sånn.  

– Penis.  

Nei, jeg mener i hvert fall ikke sånn.  Hvor kom det eksempelet fra? Hvem er det som ejakulerer på …. oh, fuck. Er det deg?  

– Ja, jeg ejakulerer jevnlig på Bibelen. Jeg får den ikke opp uten en Bibel i nærheten og siden jeg ikke bruker kondom eller vil gjøre kona mi gravid, ender jeg ofte opp med å hoppe av i svingen og komme på den hellige bok. Mange kristne ville trolig kalt det respektløst, men jeg diskriminerer ikke basert på religion. Kun på legning, kjønn og etnisitet.  

Vi innser i dette øyeblikket at det åpenbart var en tabbe å ringe Gregar igjen. Men slapp av, han er fortsatt utestengt fra debattspaltene våre. Hvis du liker Gregar, plukk opp et eksemplar av Fædrelandsvennen og les hans siste kronikk «La oss brenne UiA-flagget på torvet hvis de boikotter Q42». 

Tekst: Vegard Møller 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.