Satirikum - Fake News

Gregar Møller, Politisk redaktør i Fædrelandsvennen og kommentator i Unikum er utestengt fra Unikum på ubestemt tid. Valget er tatt i lys av kontroversielle valg og uttalelser fra den siste tiden.

Det hele begynte da han hogget av egen penis for å unngå fengsel etter å ha misforstått den nye foreslåtte samtykkeloven, før han senere anklagde 33 forskjellige aviser for å lyve om hendelsen.

Det gikk fra vondt til verre da han som politisk redaktør i Fædrelandsvennen valgte å godkjenne et utdrag fra Hitlers Mein Kampf. Konfrontert med rasismeanklager påfølgende dag på direktesendt TV fulgte han opp med nye rasistiske uttalelser. Han benekter det.

– Folk skjønner ikke humoren min. Alle er på jakt etter å bli krenket om dagen!

«Du sa «heng alle negere» på direktesendt tv?»

– Men nå siterer du meg ut av kontekst. Vi hadde en diskusjon om når det var greit å si ordet neger. Jeg brukte det som et eksempel på når det ikke var greit. Kontekst er alt!

For ordens skyld, Gregar sa ordrett følgende:

– Når du kan si «neger» kommer helt an på hva som ligger bak, som med et hvilket som helst annet ord. Det er stor forskjell på å si «heng alle negere», som er litt på kanten, og hverdagslig bruk som «Hei, neger!» eller «Har du sett hvor mange negere det er på 31-bussen om dagen?».

Gregar avfeier kritikken.

– Jeg er da ikke rasist, jeg er en vestlig sjåvinist.

«Og forskjellen er…?»

– Navnet.

Jeg setter pris på ærligheten. Den siste dråpen var hans kommentar i Fædrelandsvennen 23.09.2019, «Om kvinner og negeres stemmerett». Gregar sier de sterke reaksjonene er uforståelige.

– Det er en politisk korrekt fadese av episke dimensjoner. Jeg argumenterer for alles stemmerett enten de er kvinner, neger, mullatt eller guling.

Kommentaren hans i FVN har liknende ordbruk. Kort oppsummert bruker Gregar 90% av kommentaren sin på å gå gjennom diverse problematiske forhold med kvinner og innvandreres stemmerett:

– Problemet med vestlig kultur er at vi gav opp på valget å undertrykke kvinnene våre. Kvinner er biologisk programmert til å stemme emosjonelt og inkluderende. Bare se på Sverige! Kvinner er overveldende positive til åpne grenser og nå blir de voldtatt av de samme mennene de stemte for å slippe inn. Likevel støtter jeg deres rett til å ta dårlige valg fordi jeg forstår opplysningstidens idealer. Kjerringer, mongoer, åndssvake, sand-negere, vanlige negere, homser, lesber, japser, tatere og sunnmøringer; vi er alle skapt av en og samme Gud og velsignet med den samme retten til å stemme ved stortingsvalg.

«Forstår du ikke at folk reagerer på sånne uttalelser?»

– Jeg er uenig i reaksjonene, men jeg forstår at det kan være vanskelig å se nyansene i humoren min. Det med sunnmøringer var jo for eksempel humoristisk ment, mens andre aspekter er ment å kommunisere seriøse poeng. Det kan være vanskelig å se forskjellen hvis ikke du kjenner meg. Dessuten er jo ironi og humor generelt vanskelig å kommunisere skriftlig.

Tekst: Vegard Møller

Forfatter

,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.