Kristine Hoff, bedre kjent som Maud, er en tidligere musikkstudent ved UiA. Denne våren har hun spilt på bransjefestivalen Trondheim Calling og skal ha slippfest for sitt andre album den 23 februar i Oslo. Unikum har tatt en prat med Maud for å høre hvordan det er å begi seg ut i artistlivet.

 Hvordan var det å spille på Trondheim Calling?

– Det var veldig gøy. Det er selvfølgelig litt stressende å spille konsert når man er klar over at det er mye bransjefolk til stede, men jeg krysser fingrene for at det gikk bra.

Tror du det kommer til å påvirke karrieren din?

– Ekstremt vanskelig å si, men jeg håper selvfølgelig at det kan gi ringvirkninger. Enten at en festival eller to er interessert i å booke meg, eller i beste fall at et bookingbyrå er interessert i å samarbeide med meg, men jeg pleier som regel å ha lave forventninger til det å spille på showcase-festival.

Bilder: Magnus Enerstvedt

Hvordan opplevde du å være student ved UiA?

– Jeg fikk stort utbytte av å ta både bachelor- og mastergrad i elektronisk musikk ved UiA. Det er et inspirerende og godt studentmiljø, undervisere på toppnivå fra bransjen og svært gode fasiliteter. Jeg klarer ikke helt se for meg hvor jeg hadde vært i dag, hvis det ikke var for at jeg tok denne utdanninga.

Har du tips til andre studenter?

– Se deg rundt, bruk miljøet, medstudentene og ressursene rundt deg for alt det er verdt. Du får ikke denne muligheten tilbake.

Lever du av å lage musikk nå?

– Nei, men det hadde jo vært veldig fint så klart, hehe. Jeg jobber deltid som journalist, kombinert med frilansing som artist og produsent.

Hvilke planer har du videre?

– Fredag 16. februar slipper jeg mitt andre selvproduserte album «The Love That Remains». Det markerer jeg med en egen releasekonsert i Oslo 23. februar. Deretter blir det litt mer spilling mot sommeren, lage ny musikk og slippe noen remixer.

 

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.