Under fadderperiodens meget populære pub til pub-event måtte ivrige dommere bokstavelig talt kaste inn håndkle, etter at flere studenter reagerte på en seksualisert post. Rumpepisking med håndkle og kølleslag ble til slutt for mye for arrangørene.

Foran hver fadderperiode står ivrige førsteårsstudenter i kø for å sikre seg den mest populære aktiviteten gjennom hele fadderperioden. Årets utgave var ikke noe unntak. 1.200 billetter ble solgt unna sporenstreks. Et salg som er med på å generere solide inntekter for studentidretten i Kristiansand.

Studenter som sikrer seg billett, finner seg et lag før de vandrer mellom Kristiansands utesteder. Der deltar de på en ny lek for hvert sted de besøker. På postene får de poeng og ved kveldens foreløpige slutt kåres en vinner.

pub

Pisket på pungen

Men for mange ble aktiviteten som ble holdt på Midtnight Cafe for sterk kost. Reaksjonene ble til slutt så omfattende at arrangør KSI valgte å stenge hele leken, før alle hadde fått mulighet til å sanke poeng der.

Først skulle deltakerne kjøpe seg en drikkevare og utstyres med en hjelm. Når deltakerne ble slått i hodet, skulle de drikke opp på kortest mulig tid. Deretter skulle bonuspoengene sankes. Her måtte de stille seg opp på en rekke, før en dommer kom med noe som tilsynelatende var et vått håndkle, eller annet tøystykke. Deltakerne skulle så piskes.

Unikum har snakket med flere som deltok på den omdiskuterte posten. Noen mener det hele var harmløst og morsomt, mens andre forteller at de fant posten drøy, støtende og kvinnediskriminerende.

– Da vi kom dit, spurte vi om hva som måtte til for å få full pott. Dette var nesten umulig sa de, men det hjalp visst å kle av seg. Tidligere hadde det vært en gjeng innom som sto naken og lot seg piske på pungen, forteller en førsteårsstudent til Unikum

Morsom og utfordrende

– De fortalte at vi kunne ta av oss bh-en, og piske oss på puppene for flere poeng, sier en fadder som deltok på aktiviteten.

Før arrangementet ble dommerne fortalt at det ikke var lov å be folk kle av seg og at det ikke er pent å be om smisking av seksuell karakter, slik som lapdance og klining. Det var de ulike KSI-idrettene som hadde ansvar for hver sin aktivitet.

– Vi gikk runden og registrerte hva som skjedde på Midnight Cafe. De hadde en hjelm på seg, og ble kakket lett i hodet. De bestemte helt selv om de ville ha vann, eller noe annet i glasset. Så var det noen som ble pisket med en form for tøystykke. På det tidspunktet mistenkte vi ikke at det foregikk noe over grensen da vi oppfattet piskingen som frivillig og at det var deltakerne selv som kunne gjøre dette på hverandre, sier leder i KSI, Marianne Kolbeinsvik. Etterhvert som de fikk stadig flere reaksjoner valgte de til slutt å stenge posten ut kvelden. Alle deltakerne, både de som hadde vært innom, og de som ikke fikk muligheten, ble gitt full pott i sammenlagtkonkurransen.

– Vi så at noe kunne bli feiltolket og valgte å stenge aktiviteten før tiden. Dette gjorde vi på grunn av responsen fra deltakere, og litt vår egen oppfatning, sier Kolbeinsvik og legger til:

– Vi skal ha greie oppgaver på pub til pub, som folk synes er morsomme og utfordrende. Ingen skal føle at de er nødt til å kle av seg, føle press til å kjøpe alkohol eller må gjennomføre noe de ikke vil.

 

Tekst og foto: Matias Smørvik

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.