Kos deg med scones og noko varmt i koppen ein kald haustdag.
Ingrediensar:
- 450g kveitemjøl
- 50g smør, kaldt i terningar
- 50g sukker
- 2 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 2,5 dl mjølk
- 100g tørka tranebær
- Ein handfull valnøtter
Slik gjer du:
- Forvarm omnen til 220 grader
- Ha kveitemjøl og smørterningane i ein bolle, smuldre snøret i mjølet
- Rør inn sukker, bakepulver og salt
- Tilsett mjølka og vend forsiktig, ikkje kna deigen for mykje
- Velt deigen ut på eit bord med litt mjøl på og kjevle ut deigen til ca. 2cm tjukkleik
- Bruk eit glas for å trykke ut scones og legg dei på ein bakepapirkledd steikeplate
- Steik dei i ca. 20 min
- Nyt gjerne med syltetøy og rømme eller til dømes brunost