Fredag besøkte statsminister Jens Stoltenberg og næringsminister Trond Giske, samt finansminister Sigbjørn Johnsen UiA.

EKSAMENSNERVER: Både Stoltenberg og Giske forteller at de var nervøse før eksamen. (Foto: Desirée Skalle)

Etter et møte om situasjonen til den maritime næringen her på Norges sørland, gikk turen videre til Østsia, der studenter fikk møte de tre. I tillegg steg Stoltenberg opp på scenen, og holdt en forrykende tale for de fremmøtte. Unikum grep sjansen til å ta en prat med Stoltenberg og Giske, men ikke akkurat om politikk.

Hva er ditt beste minne fra studietiden?

TRAFF STUDENTENE: Jens Stoltenberg tok seg tid til å treffe studentene på Østsia etter konferansen. (Foto: Desirée Skalle)

Giske: Mitt beste minne var da jeg studerte i utlandet. Jeg tok ett år i USA, og seks måneder i Frankrike. Dette gjorde at jeg fikk oppleve en annerledes kultur, det gav mye faglig inspirasjon og jeg fikk se mer av verden. I tillegg fikk jeg møtt mange mennesker jeg ellers ikke ville møtt,

Stoltenberg: Ja, det beste med studietiden absolutt alle menneskene man møtte, og de man studerte med.

– Du sier du reiste til utlandet, Giske. Hvordan var du egentlig selv som student?

Hehe, mener du i utlandet eller hjemme i Norge? I utlandet var jeg en ganske pliktoppfyllende student. Studiene der var ganske intense. Hjemme i Norge var jeg nok mer en skippertaksstudent, om jeg skal være ærlig. Du vet, det var ting utenfor studiene som skulle gjøres, og i tillegg tok politikken mer og mer tid.

Har du alltid visst at du ville bli politiker? Var det det du ville ”bli når du ble stor”, alt som barn?

Giske:Jeg vet ikke om jeg enda har funnet ut helt hva jeg vil bli, jeg. Som barn ville jeg bli lærer. Kanskje vil jeg fortsatt bli det en gang? Jeg hadde og en periode der jeg ville bli journalist, og så holdt jeg mye på med politikk, og ble leder i AUF, noe som førte meg videre til Stortinget.

VIKTIG Å NYTE: Trond Giske mener det er viktig å også nyte studietiden. (Foto: Desirée Skalle)

Har du noen råd til dagens studenter?

Stoltenberg: Hm… Det må jo bare være at du må jobbe hardt for det du vil. Det finnes ingen lett snarvei, så man må bare stå på og gjøre sitt beste.

Giske: Men husk å også nyte studietiden! Det er tross alt en av de beste tidene i livet. Vær aktiv utenfor studiene, vær med på studentlivet, og sørg for å holde på med noen aktiviteter ved siden av. Og; får du muligheten, så ta utveksling til utlandet.

Og sist, men ikke minst; hva er ditt verste minne fra eksamenstiden?

Giske: Det må vel være den fredag ettermiddagen da jeg oppdaget at jeg skulle levere innen semesteroppgave i statsvitenskap på mandag morgen. Da fikk jeg litt ekstra puls, altså. Men det gikk bra til slutt, jeg fikk levert og bestod. På eksamen senere, som gikk ganske bra kommenterte sensor allikevel at ”men den der semesteroppgaven din var vel ikke så bra”.

Stoltenberg: For min del må det nok være eksamen. Jeg grudde meg alltid til de.

Tekst og foto: Desirée Skalle – red@unikumnett.no

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.